Ana SayfaHaberlerGündemKılıçdaroğlu: “Altı Ok’un gelişen dünya ile yeni yorumu parti programına konmalı”

Kılıçdaroğlu: “Altı Ok’un gelişen dünya ile yeni yorumu parti programına konmalı”

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Kasım'da başlayacak olan CHP Tüzük kurultayında parti programının yenilenmesini isterken dikkat çekici bir çıkış yaptı: “Her halükarda Altı Ok’un gelişen dünya ile birlikte yorumunun yine parti programında yer alması lazım. Yeni hazırlanacak parti programında da Altı Ok’la ilgili yeni yorumun, çağdaş yorumun konulması gerekiyor.”

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlui, 4 Kasım’da başlayacak olan CHP Tüzük kurultayı süreci ve sonrasında yeniden düzenlenecek olan parti program hakkında Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu parti programı çalışmaları için “Yeni hazırlanacak parti programında da Altı Ok’la ilgili yeni yorumun, çağdaş yorumun konulması gerekiyor” dedi.

“Altı Ok’la ilgili yeni yorumun parti programına konulması gerekiyor”

“Parti programıyla ilgili de yapılmış çalışmalar var. Onlar da partinin arşivinde. Parti programını da yenilenmesi gerekiyor. Değişen, gelişen koşullara göre parti programının da yeniden ele alınması gerekiyor. CHP’nin programından önce ‘Demokratikleşme’ dediğimiz, yani ‘Cumhuriyetin demokrasiyle taçlandırılması’ ilkesinden hareket etmeliyiz. Bugün ‘Demokrasi’ dediğimiz şey tamamen sözde kaldı. Anayasa uygulanmıyor, yasalar uygulanmıyor. Dolayısıyla biz parti programında demokrasiye öncelik veren, demokrasinin ne olduğunu anlatan ve CHP’nin bu konuda neleri, hangi hamleleri atması gerektiğini belirleyen kurallar koymak gerekiyor. Parti programının bununla ilgili çalışmalar yapılır. Uluslararası ilişkilerle ilgili Sosyalist Enternasyonal veya Avrupa Birliği, diğer uluslararası ilişkilerle olan bağlantılara CHP’nin bakış açısı yine parti programına bir şekilde yansımak zorundadır. Çok boyut ekonomide izlenecek politikaların neler olduğu, onun temel ilkeleri parti programına konmalı.

“Her halükarda Altı Ok’un gelişen dünya ile birlikte yorumunun yine parti programında yer alması lazım. O zaten bütün parti programlarında var. Yeni hazırlanacak parti programında da Altı Ok’la ilgili yeni yorumun, çağdaş yorumun konulması gerekiyor.”

- Advertisment -