Ana SayfaHaberlerGündemAyhan Bora Kaplan davasının gizli tanığının firar ettiğini müdürler biliyormuş: “Adliye’ye ‘arandı...

Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığının firar ettiğini müdürler biliyormuş: “Adliye’ye ‘arandı bulunamadı’ tutanağı gönderelim”

Ayhan Bora Kaplan davasının firari gizli tanığı Serdar Sertçelik’in ev hapsinde olması gerekirken evden ayrıldığı bilgisinin Ankara Organize Şube müdürlerine verildiği ortaya çıktı. Yargılamaları devam eden, dönemin Ankara Organize Şube Müdürü Öner ile yardımcısı Demircan arasındaki yazışmalar dava dosyasına girdi: “Sertçelik ile alakalı bir ekip evine gidip ‘arandı bulunamadı’ tutanağı tutsun, adliyeye gönderelim. Ara ara da arandı bulunamadı tutanağı tanzim edip gönderelim.”

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü davasının, ev hapsindeyken yurtdışında firar ettiği ortaya çıkan sanığı ve gizli tanığı Serdar Sertçelik, 30 Mayıs’ta Macaristan’da yakalanmıştı.

Halk TV’den İsmail Saymaz, Sertçelik’in Ankara’da ev hapsinde olması gerekirken evden ayrıldığı günlerde, Ankara Emniyeti Organize Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ile yardımcısı Şevket Demircan’ın arasındaki dava dosyasına giren mesajları yazdı.

“Serdar Sertçelik, İstanbul yolunda”

Dava dosyasına giren bilgilere göre; Öner, Ankara’da ev hapsinde bulunması gereken Serdar Sertçelik’in evden ayrıldığı ortaya çıkan 27 Kasım’dan iki gün sonra, eline ulaşan “Babası İstanbul’a götürüyor. Borç konusu varmış. Bilgin olsun abi” mesajını Yardımcısı Şevket Demircan’a iletti ve “Serdar Sertçelik. İstanbul yolunda” diye mesaj attı.

Demircan, Öner’e “Tamam abi” diye yanıt verdi.

“Arandı bulunamadı tutanağı tanzim edip adliyeye gönderelim”

Öner ile Demircan arasındaki, Sertçelik’in İstanbul’a gittiği ortaya çıkan 1 Aralık’taki yazışma ise şöyle:

Öner: Şevket, aklında bulunsun, Serdar Sertçelik ile alakalı bir ekip evine gidip arandı bulunamadı tutanağı tutsun, adliyeye gönderelim.

Demircan: Gönderdik abi.

Öner: Ara ara da arandı bulunamadı tutanağı tanzim edip gönderelim.

Demircan: Tamam.

“İstihbarat’tan bilgi verildi”

Öner, 15 Mayıs’taki ilk ifadesinde, “Bana bilgi verilmemesinden dolayı Sertçelik’in yurt dışına kaçışı ile ilgim yoktur” demişti.

Mesajların ortaya çıkmasından sonra 11 Haziran’da alınan ek ifadesinde ise “Yurt dışına çıkabileceği hususunda bana istihbarattan bilgi verildi” dedi. Demircan’la yazışmaları için ise “Hatırlamıyorum” diye konuştu.

“Araştırma yapma gereği duymadım”

Demircan ise Sertçelik firar ettikten sonra Emniyet İstihbarat’a sorduklarını belirterek, “Yol güzergahından bahsedildiğini hatırlıyorum, ancak tam olarak neresi olduğunu hatırlayamıyorum” dedi.

Demircan, ifadesinde şunları söyledi:

“Sertçelik’in İstanbul’a gittiğine dair yazışmaları Öner’le yaptık. İstihbarattan geldiğini düşündüğüm bu bilgiye ilişkin araştırma yapma gereği duymadım.”

Ne olmuştu?

Sertçelik, yurtdışında Youtube üzerinden yaptığı yayınlarda, Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü operasyonunu yapan emniyet müdürleri hakkında “Hükümet üyeleri aleyhinde zorla ifade almaya çalıştılar” iddiaları ortaya atmıştı.

Sertçelik’in iddiaları üzerine emniyet müdürleri önce görevden alınmış, ardından başlatılan soruşturma kapsamında dönemin Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, dönemin Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, dönemin Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın da aralarında olduğu emniyetçiler gözaltın alındı. Öner, adli kontrolle serbest bırakılırken, diğer emniyet müdürleri tutuklandı. Emniyet müdürlerinin; “Görevi kötüye kullanma”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması”, “suçluyu kayırma” ve “tanığı etkilemeye teşebbüs” suçlamalarından yargılandığı davanın 3 Eylül’de ikinci duruşması görülecek.

- Advertisment -