Ana SayfaHaberlerNişanyan Otel’de 30 Ağustos töreni Sevan Nişanyan’ı kızdırdı: “Kepazelik”

Nişanyan Otel’de 30 Ağustos töreni Sevan Nişanyan’ı kızdırdı: “Kepazelik”

Yurtdışında yaşayan Sevan Nişanyan’ın Şirince’deki otelinde 30 Ağustos töreni düzenlendi. Köy meydanında okunan İstiklal Marşı sırasında otel personeli ve misafirlerin ayağa kalkarak saygı duruşunda bulunduğu video, otelin Instagram hesabından “sevgili personelimiz işlerine ara verip saygı duruşuna geçtiklerinde yerli ve yabancı tüm misafirlerimiz onlara eşlik etti. Çok duygusal bir an yaşandı” diye paylaşılınca Nişanyan tepki gösterdi: “Nişanyan adının oteliniz tarafından kirletilmesini esefle karşılıyorum.” Nişanyan Otel paylaşımı Instagram hesabından kaldırdı.

Dil bilimci ve yazar Sevan Nişanyan’ın, İzmir Şirince’de kurup inşa ettiği Nişanyan Otel, resmi Instagram hesabından otelde 30 Ağustos sabahı Zafer Bayramı için yapılan kutlamanın videosunu paylaştı:

“Sabah köyümüzde istiklal marşı köy meydanından yankılanırken, terasınınızda kahvaltı telaşında olan sevgili personelimiz işlerine ara verip saygı duruşuna geçtiklerinde yerli ve yabancı tüm misafirlerimiz onlara eşlik etti. Çok duygusal bir an yaşandı.”

Nişanyan’ın cezaevinde girmesi ve yurtdışına yerleşmesi sonrası eski eşi Müjde Tömbekici tarafından işletilen Nişanyan Otel’de müşterilerin ayağa kalkarak İstiklal Marşı için saygı duruşu yaptığı video, Karadağ’da yaşayan Sevan Nişanyan’ı kızdırdı.

Nişanyan, otelinin paylaşımının altına not yazdı: 

“Kendi elimle diktiğim ağaçların altında a) müşterinin bir kısmını terörize ederek sadakat bildirmeye zorlayan b) yüz binlerce masum Rum’un katlini ve sürgününü kutlayan c) memleketin en zorba ve sahte sınıfını onore etmeyi amaçlayan bir şov sergilenmesi ve bunun bir marifetmiş gibi paylaşılması tek kelimeyle kepazeliktir. Nişanyan adının oteliniz tarafından kirletilmesini esefle karşılıyorum.”

Nişanyan, daha sonra “İğrenç bir gösteri. Utanç duyuyorum” diye ikinci bir yorum daha yaptı.

Nişanyan’ın eşi Ira Tzourou da paylaşımın altına Şirince doğumlu ve “Benden Selam Söyle Anadolu’ya” romanıyla bilinen yazar Dido Sotiriyu’yu anarak cevap yazdı: 

“Dido Sotiriyu adına utandım. Bari fotoğrafını ters döndürseydiniz.”

Paylaşım kaldırıldı

Video yaklaşık bir gün sonra Nişanyan Otel’in Instagram hesabından kaldırıldı.

- Advertisment -