Ana SayfaHaberlerErdoğan, Netanyahu için tutuklama isteyen UCM Başsavcısı’yla görüştü: “İsrail’in soykırım suçunun tespiti...

Erdoğan, Netanyahu için tutuklama isteyen UCM Başsavcısı’yla görüştü: “İsrail’in soykırım suçunun tespiti için elimizden geleni yapacağız”

Erdoğan, BM’nin 79’uncu Genel Kurulu için gittiği New York’taki Türkevi’nde Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Khan’la görüştü. Erdoğan, İsrail hakkında UCM’deki soykırım davasının sonuçlanmasının çok önemli olduğunu ve Türkiye’nin İsrail’in soykırım suçunun tespiti için elinden geleni yapmaya devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79’uncu Genel Kurulu’na katılmak amacıyla gittiği New York’taki Türkevi’nde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için tutuklama isteyen Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim Khan’la görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Erdoğan görüşmede, İsrail’in Gazze’de bir soykırıma imza attığını, Netanyahu yönetiminin uluslararası hukuku ve insan haklarını çiğnemekten çekinmediğini, kendilerini durduracak bir güç olmadığı yanılgısıyla pervasız bir biçimde katliamlarına yenilerini eklemek için planlar yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, İsrail’in işlediği suçların hesabını vermesi gerektiğini, uluslararası hukuka olan güveni korumak için İsrail hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde açılan soykırım davasının sonuçlanmasının ve soykırım suçlularının hak ettiği cezaları almasının çok önemli olduğunu, Türkiye’nin soykırım suçunun somut kanıtlarla tespiti için elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirtti.

- Advertisment -