Ana SayfaHaberlerMansur Yavaş: “Gazeteciler, danışmanlar fitne çıkaracak açıklama yapıyorlar”

Mansur Yavaş: “Gazeteciler, danışmanlar fitne çıkaracak açıklama yapıyorlar”

Yavaş, CHP’deki cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili açıklamalar yaptı: “Tahrik edici açıklamalar yapılıyor, gazeteciler, danışmanlar fitne çıkaracak açıklama yapıyorlar. Susturulmaları gerekiyor. Çok çok rahatsızım.” Yavaş, İmamoğlu’na siyasi yasak çıkması ihtimaliyle ilgili soruya, “Daha önce 11 büyükşehir belediye başkanı olarak kendi aramızda, ‘Bu tür davalar açılırsa, gerekirse hepimiz görevi bırakıp dünyaya mesaj veririz’ diye konuştuk.” İmamoğlu da TTB toplantısı sonrası siyasi yasak istenen dava hakkında konuştu: "İstinaftaki yargıçların omuzlarında çok önemli bir yük var, bu tarihi görevi yerine getirsinler."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile kendisinin öne çıktığı “CHP’nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” tartışmalarından rahatsızlıkları üzerine Sözcü’den Aytunç Erkin’e konuştu.

Yavaş’ın açıklamalarında şu bölüm yer aldı:

“2023’e gelirken, 2 yıl Altılı Masa’da aday kim olacak tartışmasını yaşadık. İktidar cenahı bunu eksiksiz devam ettirdi bu tartışmayı. Bundan bir ders alınması lazım.

“Şimdi bakıyorum; tahrik edici açıklamalar yapılıyor, gazeteciler, danışmanlar fitne çıkaracak açıklama yapıyorlar. Bir iki sefer açıklama yapıldı ama orada kaldı ama susturulmaları gerekiyor.

“Çok rahatsızım. Çok çok rahatsızım. Biz öncelikle kendi belediyemize, kendi yapacağımız işlere odaklanmalıyız. Bu tartışmalardan rahatsız olmamın diğer bir nedeni de şu: Gündemi biz işgal ediyoruz. Halbuki gündem emekli olmalı, aç insanlar olmalı, eğitimde yaşanan sorunlar olmalı. Bunlar konuşulmuyor. Bu tartışmaların hepsinin önüne geçiyor. Televizyonda konuşulacak konu halkın yaşadığı mağduriyetler olması lazım. Bunların önüne geçmeye bizim hakkımız yok ki! Ben tek kelime etmiyorum bu konuda.”

“İmamoğlu’nun ya da benim ağzımdan bir şey çıkmadığı halde…”

İzmir Caddesi’ndeki 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi’nin açılışında gazetecilere konuşan Yavaş’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İmamoğlu’nun ya da benim ağzımdan hiçbir şey çıkmadığı halde kulis bilgisi adı altında hem hükümeti eleştirip hem de hükümete hizmet edecek gereksiz tartışmalar yaptırıyorlar. Gündemi unutturuyorlar.

“Partimiz aday gösterirse aday oluruz”

“Biz her zaman söyledik, partimiz aday gösterirse aday oluruz. Gündemde bunun haricinde konuşacak başka kelime yok. Onun dışında söylenen sözlerin kıymeti yoktur. Muhalefet tüm gücüyle ülkede yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda çalışmalıdır.”

“11 büyükşehir belediye başkanı ‘gerekirse hepimiz görevi bırakırız’ dedik”

Yavaş, İmamoğlu hakkında siyasi yasak istenen ve kamuoyunda “ahmak davası” olarak adlandırılan davayla ilgili soru üzerine de şunları söyledi:

“Biz daha önce de 11 büyükşehir belediye başkanı olarak kendi aramızda konuştuğumuzda bu tür davalar açıldığında eğer iktidar bu şekilde davranırsa gerekirse hepimiz görevi bırakıp dünyaya mesaj veririz. Birbirimize sahip çıkalım dedik. Çünkü görevimizin bilincindeydik. Yine Allah korusun böyle bir ceza çıkarsa ne yapacağımızı hep beraber kararlaştıracağız.”

İmamoğlu: “İstinaftaki yargıçların omuzlarında önemli bir yük var”

İmamoğlu, bugün başkanı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) olağan toplantısının ardından gazetecilere konuştu.

Serbestiyet Ankara Temsilcisi Hilal Köylü, İmamoğlu’nun kendisine siyasi yasak istenen davayla ilgili yaptığı açıklamaları şöyle aktardı:

“İmamoğlu, ‘Bu gelişmeler toplumun vicdanını rahatsız ediyor. Davanın seyri nasıl biz bir şey söyleyemeyiz ama Haziran ayından bu yana kulağımıza gelen dedikodular var. Bu dedikodular olmaz. İstinaftaki yargıçların omuzlarında çok önemli bir yük var, bu tarihi görevi yerine getirsinler. Türkiye’de ışık olduğunu göstermeleri gerek’ dedi.”

- Advertisment -