Ana SayfaDış Haberİsrail Beyrut’ta altı apartman bloğunu yerle bir etti. İsrail ordusu: “Hedef Nasrallah’tı”,...

İsrail Beyrut’ta altı apartman bloğunu yerle bir etti. İsrail ordusu: “Hedef Nasrallah’tı”, Hizbullah: “Nasrallah güvende”

İsrail'in hava saldırısında Beyrut'un banliyösünde 6 apartman yerle bir oldu. İsrail ordusu binaların Nasrallah’ın da yaşadığı Hizbullah’ın ana karargâhı olduğunu iddia ediyor. Lübnanlı gazeteciler ise binaların konut olduğunu yazıyor. Lübnan Başbakanı Mikati: “Çok sayıda can kaybı var.” Hizbullah’a bağlı Tesnim Haber Ajansı: “Nasrallah’ın durumu iyi.”

İsrail, Hizbullah’ın Beyrut’un gündeyindeki Dahiya semtine düzenlediği hava saldırısında 6 apartman yıkıldı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail savaş uçaklarının hedef aldığı yerin Hizbullah ana karargâhı olduğunu iddia ederek, saldırı için “Hizbullah’ın Beyrut’taki insan kalkanı olarak kullanılan konut binalarının altına inşa edilen Hizbullah merkez karargahına yönelik kesin bir saldırı” diye konuştu.

İsrail medyasında, saldırının hedefinin Hizbullah lideri Hasan Nasrallah olduğu iddia edildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Tesnim Haber Ajansı, Nasrallah’ın durumunun iyi olduğu haberini geçti.

Bu saldırı, 2006’daki Lübnan savaşından bu yana Beyrut’ta gerçekleşen en büyük İsrail saldırısı olarak kaydedildi.

Lübnan Başbakanı: “Çok sayıda can kaybı var”

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, BM Genel Kurulu’na katılmak için gittiği New York’tan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Elde edilen verilere göre, düşman İsrail’in Beyrut’un Dahiye bölgesine düzenlediği bir dizi hava saldırısı çok fazla can kaybına yol açtı. Yeni saldırı, düşman İsrail’in uluslararası ateşkes çağrılarıyla ilgilenmediğini gösteriyor.”

Netanyahu’nun konuşmasından hemen sonra

Patlamalar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının hemen ardından yaşandı.

İsrail’den Yediot Ahranot gazetesi, saldırının olduğu anlarda Netanyahu’nun BM’de basın toplantısı düzenlediğini ve askeri danışmanının yanına gelmesinin ardından basın toplantısını hızla terk ettiğini yazdı.

BM konuşmasından önce Beyrut’a hava saldırısını onayladı

İsrail Başbakanlık Ofisi, Binyamin Netanyahu’nun Beyrut’taki Hizbullah karargahı olduğu iddia edilen binalara düzenlenen hava saldırısını onayladığını gösteren bir fotoğraf yayınladı. Fotoğrafın, Netanyahu’nun BM Genel Kurulu’na hitap etmek üzere ayrılmasından hemen önce çekildiği anlaşılıyor.

Hamaney, Güvenlik Konseyi’ni topluyor

İran’ın dini lideri Ali Hamaney, İsrail’in Beyrut’ta düzenlediği büyük hava saldırısının ardından Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı.

ABD Savunma Bakanlığı: Beyrut’taki son saldırıyla ilgili önceden uyarılmadık

ABD Savunma Bakanlığı, İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarından haberlerinin olmadığını öne sürdü. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında soruları cevapladı. Singh, İsrail’in Beyrut’taki son saldırılarıyla ilgili, “ABD bu operasyona dahil olmadı ve önceden uyarılmadık” diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in İsrailli mevkidaşı Yoav Gallantile “operasyon devam ederken” görüştüğünü açıklayan Singh, saldırıları “hala değerlendirdiklerini” ve şu aşamada sunabilecekleri herhangi ek bilgi veya detay olmadığını söyledi.

Öte yandan, Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da Başkan Joe Biden’ın ulusal güvenlik ekibi tarafından Beyrut’taki saldırılar hakkında bilgilendirildiği duyuruldu.

İsrailli Yetkili: “İsrail’in kapsamlı bir savaşa doğru ilerliyor”

İsrail’de yayın yapan Kanal 12’nin aktardığına göre, üst düzey bir İsrailli yetkili, Hizbullah’ın Beyrut’taki karargahına yapılan büyük saldırının ardından artan gerilimler nedeniyle İsrail’in kapsamlı bir savaşa doğru ilerlediğini ifade etti.

- Advertisment -