Ana SayfaHaberlerElif Çakır’a isim benzerliğinden gözaltı: Polis, TC numarasını bile kontrol etmeden gözaltına...

Elif Çakır’a isim benzerliğinden gözaltı: Polis, TC numarasını bile kontrol etmeden gözaltına aldı

Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır önceki akşam Bursa’da kaldığı otelde hakkında arama olduğu iddiasıyla beş polis tarafından gözaltına alındı. Arandığı iddia edilen kişi “Elif Çakır I…” adında başka bir kişiydi ama isim ve TC kimlik numarası kontrolünü yapılmadan Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Elif Çakır, saatler sonra serbest bırakıldı.

Otele gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekibi hiçbir bilgi vermeden Elif Çakır’ı gözaltına alıp sağlık kontrolüne götürdü. Elif Çakır’ın bir yanlışlık olduğuna dair itirazlarına rağmen 5 kişilik polis ekibi işlemlere devam etti.

Arandığı iddia edilen ismin “Elif Çakır I…” adında başka bir kişi olmasına rağmen polisler bu bilgiyi gözardı etti.

Ardından TC kimlik numarasının da yanlış olduğu anlaşıldı ama polis ekibi yazarımız Elif Çakır hakkındaki işleme devam etti.

Saatler sonra serbest bırakıldı

İsim ve TC kimlik numarası kontrolünü yapılmadan Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Elif Çakır, burada aranan kişi olmadığı ve yanlış işlem yapıldığı anlaşılınca saatler sonra serbest bırakıldı.

”Ülkenin adaletinin durumu ortada”

Konuya ilişkin ilk açıklamasını yapan Elif Çakır, “Poliste kötü muamele yok derler dik alasını yaşattılar, bir bardak suyu çok gördüler..ülkenin adaletinin durumu da kolluk kuvvetinin durumu da ortada.” ifadelerini kullanarak yanlışlıkla gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

- Advertisment -