Ana SayfaHaberlerErdoğan’dan "Harbiye Orduevi'nde çarşaflı selfie" manşetine cevap: “28 Şubat döneminden hatırladığımız faşizan...

Erdoğan’dan “Harbiye Orduevi’nde çarşaflı selfie” manşetine cevap: “28 Şubat döneminden hatırladığımız faşizan manşetler”

Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Sözcü’nün "Harbiye Orduevi'nde çarşaflı selfie" manşetine tepki gösterdi: “Diyanet teşkilatımıza sinsi bir kampanya yürütülüyor. 28 Şubat döneminden hatırladığımı faşizan manşetlerin tekrar atılmaya başlanması bu linç kampanyasının bir parçası. Her fırsatta darbecilere selam çakanlar, bugün de ‘başörtülü’, ‘çarşaflı’, ‘sakallı’, ‘cübbeli’ diyerek 28 Şubat zihniyetini hortlatmaya çalışıyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’ndaki kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Sözcü gazetesinin 27 Eylül Cuma günü attığı “Harbiye Orduevi’nde çarşaflı selfie” manşetine tepki göstererek şunları söyledi:

“İnsanımızın başörtüsünden dolayı ikinci sınıf insan muamelesi gördüğü günler mazide kalmıştır. İnsanımızın inançlı, inançsız diyerek ayrımcılığa uğradığı günler artık geride kalmıştır. Biz bu makamda olduğumuz sürece hiç kimse kara günleri geri getiremeyecektir. Demokrasiyi hazmetmekle sorunu olanlarla mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz.

“Diyanet teşkilatımıza yönelik sinsi bir kampanya yürütülüyor. 28 Şubat döneminden hatırladığımı faşizan manşetlerin tekrar atılmaya başlanması bu linç kampanyasının bir parçası. Her fırsatta darbecilere selam çakanlar, bugün de ‘başörtülü’, ‘çarşaflı’, ‘sakallı’, ‘cübbeli’ diyerek 28 Şubat zihniyetini hortlatmaya çalışıyor.

“Yıllarca millete yaşam tarzı dayatanlar, farklı tarzların görünür olmasından rahatsız oluyor.”

- Advertisment -