Ana SayfaDış Haberİkinci Epstein vakası mı?: Puff Diddy hakkında 120 kişi daha dava açtı,...

İkinci Epstein vakası mı?: Puff Diddy hakkında 120 kişi daha dava açtı, Justin Bieber mağdurlar arasında

ABD’li ünlü rapçi ve müzik yapımcısı Sean “P Diddy” Combs’u cinsel taciz ve tecavüzle suçlayanların sayısı 120’ye çıktı. 1991-2024 yılları arasında yaşları 9’u bulan çok sayıda çocuğun da mağdur olduğu ifade ediliyor. 54 yaşındaki Combs, 16 Eylül Pazartesi günü New York'ta kaldığı otelde “fuhuş komplosu”, “zorla seks ticareti” ve “fuhuş amaçlı nakil” suçlamalarıyla tutuklanmış, kaçma riski gerekçesiyle kefalet talepleri iki kez reddedilmişti.

Sean Combs ya da bilinen sahne adıyla Puff Diddy, son yıllarda büyüyen ve derinleşen bir cinsel saldırı ve taciz soruşturmasıyla karşı karşıya. 1991 yılından günümüze kadar uzanan suçlamalar, Combs’un “kişisel” partilerinde yaşanan olayları kapsıyor. 

İlk Davalar: Cassie Ventura, fiziksel şiddet, otel holünde darp

2023 yılında Combs’un eski sevgilisi, şarkıcı ve model Cassie Ventura; rapçiye cinsel saldırı, fiziksel şiddet ve zorla uyuşturucu kullanma suçlamalarıyla dava açtı. Ventura, Sean Combs’un kendisine uyguladığı fiziksel şiddetin ve baskıların kamuya açılmasıyla birlikte harekete geçti. Bu olay sonrasında Combs tarafından çeşitli saldırılara uğrayan diğer mağdurlar da zincirleme bir şekilde dava dosyaları açmaya başladı. Cassie’nin dava dosyasında, Combs’un kendisine fiziksel şiddet uyguladığını ve bir otel holünde darp ettiğini gösteren güvenlik kamerası kayıtları yer alıyordu. CNN, 2023 Mayıs’ta Combs’un Ventura’ya fiziksel şiddette bulunduğunu gösteren bir video yayımlamış ve Combs yaptıklarından dolayı özür dilemişti.

Kadınlar, Erkekler ve Çocuklar

Diddy’e yönelik iddialar sadece yetişkin kadınlarla da sınırlı değil. Davacıların önemli bir bölümü, saldırıya uğradıklarında henüz reşit olmayan bireyler olduklarını iddia ediyor. Tony Buzbee’nin avukatlığını üstlendiği bu davalarda iddialara göre, 120 mağdurun yarısından fazlası saldırıya uğradıkları dönemlerde henüz 18 yaşını doldurmamışlardı. Bu mağdurlar, genellikle Combs’un partileri veya profesyonel ortamlarında çalışmak için “fırsat” vaadiyle kandırıldıklarını ve saldırıya uğradıklarını ifade ediyorlar. Ayrıca Buzbee, suçlamaların çoğunun 2015 yılından sonrasına ait olduğunu belirterek müvekillerinin yarısının kadın, yarısının erkek olduğunu da aktardı.

Buzbee’ye göre en çarpıcı iddialardan biri, 9 yaşında bir çocuğun Sean Combs tarafından tecavüze uğraması. Söz konusu çocuk, Combs’un müzik stüdyosunda çalışmak üzere kandırıldığını ve cinsel saldırıya uğradığını ifade ediyor. 

Mağdurların iddialarının büyük bir kısmı, Sean Combs’un düzenlediği partilerde uyuşturucu verilerek istismar edildiklerini içeriyor. Özellikle kokain ve MDMA gibi uyuşturucuların sıklıkla kullanıldığı bu partilerde mağdur, öncelikle “normal” bir partiye davet ediliyor; ardından uyuşturucu kullandırılarak bilincini kaybedip, Combs ve çevresi tarafından cinsel saldırıya uğruyor. Buzbee’nin dava dosyasında yer alan mağdurlar, Sean Combs ve çevresinin bu saldırıları bilinçli olarak organize ettiğini ve hatta bazı cinsel saldırı esnasında video kaydı aldığını belirtiyor.

Justin Bieber da mağdurlar arasında

Diddy’nin saldırıda bulunduğu kişiler arasında bir dönem yapımcısı olduğu ve o dönem 18 yaşında olan dünyaca ünlü popstar Justin Bieber da var. Yakın zamanda ortaya atılan iddiaya göre Diddy’nin bir dönem yapımcısı olduğu 18 yaşındaki dünyaca ünlü popstar Justin Bieber’la da kaseti olduğu iddia edildi. Kendisinin Jennifer Lopez ve daha birçok diğer ünlü ile de müzik yapımında beraber olduğu biliniyor. Bieber’ın, uzun yıllar Sean ‘Diddy’ Combs’un cinsel istismarına maruz kaldığı söyleniyor. Bunun yanında erkek kız ayırt etmeden kendisinden çok küçük yaştaki insanlarla ilişkiye girmekle suçlanan rapçinin başı birçok suçlama ile dertte.

“Sean Combs’un bana yaptıkları yüzünden sektörü bıraktım”

Davacıların avukatı Buzbee, “Eğlence sektörünün en büyük sırrı sonunda dünyaya açıklandı. Sessizlik duvarı artık yıkıldı” dedi. Avukat, mağdurlara genellikle cinsel saldırıya uğramadan önce “karışık” içecekler teklif edildiğini belirtti.

Combs ve bazı kişiler tarafından plak anlaşması yapmak için gittiği New York’taki müzik stüdyosunda tacize uğradığını belirten bir erkek, bahse konu olay yaşandığında henüz daha dokuz yaşında olduğunu öne sürüyor. Avukatı aracılığıyla açıklama yapan kişi, “Büyük bir yıldız olabileceğimi düşünüyordum. Sean Combs’un bana yaptıkları yüzünden sektörü bıraktım” dedi.

Yine saldırıya uğradığında reşit olmayan bir başka erkek ise, Combs’un kendisini bir “yıldız” yapacağını söylediğini, ancak “ailesi olmadan kendisini ziyaret etmesini” şart koştuğunu öne sürüyor. Avukat Buzbee, Combs’un bu çocuktan kendisine oral seks yapmasını istediğini iddia etti.

Diddy’nin avukatı: “Tamamı komplo teorisi”

Sean “Diddy” Combs’un avukatları, olayların en başından beri bu iddiaları kesin bir dille reddediyor. Avukat Erica Wolff, Combs’un masum olduğunu ve bu suçlamaların büyük bir komplo teorisinden ibaret olduğunu savunuyor. Wolff, müvekkilinin hiçbir cinsel saldırı ya da taciz suçuna karışmadığını ve iddiaların tamamının maddi çıkarlar doğrultusunda uydurulduğunu öne sürüyor. Avukat Erica Wolff, Combs’un “mahkemede masumiyetini kanıtlamayı dört gözle beklediğini, gerçeğin spekülasyonlara değil delillere dayalı olarak ortaya çıkacağını” söylediğini de aktardı.

Combs’a yöneltilen suçlamalar, 2017’de başlayan MeToo hareketi kapsamında ortaya çıkan cinsel taciz ve saldırı vakalarına benzer bir tablo çiziyor. Özellikle Hollywood ve müzik endüstrisinin ünlü isimleri arasında görülen bu tarz davalar, sektör içerisinde tehdit ve şantaj ile saklanan binlerce suç olduğunu düşündürüyor. Sean Combs’un suçlamalarının büyüklüğü ve genişliği, Harvey Weinstein, R. Kelly gibi isimlerle yapılan kıyaslamalara da neden oldu. 

Evinden bin şişe bebek yağı çıkmıştı: Costco’dan yalanlama geldi

İddianamede dikkat çeken unsurlardan biri de, Diddy’nin evinde “karmaşık cinsel performanslar” olarak tanımlanan ‘Freak Offs’ partilerini düzenlediği ve Miami, Florida ile Kaliforniya’nın Los Angeles kentindeki konutlarında “bin şişe bebek yağı ve kayganlaştırıcı” bulundurmasıydı.

“Freak Off malzemeleri” olarak adlandırılan bebek yağı ve kayganlaştırıcılar, Mart 2024’te, evlerinde gerçekleştirilen aramalarda polis tarafından ele geçirilmişti.

Diddy’nin avukatı Marc Agnifilo, müvekkilinin iddianamesinin resmi olarak açıklanmasının ardından TMZ’ye yaptığı açıklamada, bebek yağı ile konunun bağlantısını tam olarak anlayamadığını ifade ederek, “Neden bin tanesine ihtiyaç duysun? Bir şişe bebek yağı uzun bir süre dayanır. Bin şişeye neden ihtiyaç duyulduğunu bilmiyorum,” dedi.

Agnifilo, “Büyük bir evi var; bu yüzden toptan alışveriş yapıyor,” diyerek sözlerine devam etti. “Sanırım Diddy’nin her evinin yakınında bir Costco var. Bir Costco’nun otoparkında oturup, insanların oradan nelerle çıktığını gördünüz mü hiç?”

Ancak Costco’nun bir sözcüsü daha sonra TMZ’ye, toptancının ABD şubelerinde bebek yağı satışı yapmadığını ve stoğunun bulunmadığını açıkladı.

Dava hangi noktada?

Sean Combs’a yönelik suçlamalar büyüdükçe, federal düzeyde de araştırmalar başlatıldı. 2024 yılının başında FBI, Combs’un Los Angeles ve Miami’deki evlerine baskın düzenledi. Bu baskınlar sırasında birçok elektronik cihaz, belge ve şahsi eşyaya el kondu. İddialara göre, baskın sırasında ele geçirilen bazı belgeler ve görüntüler, davaların seyrini tamamen değiştirebilir. Özellikle, mağdurların uyuşturucuya maruz kaldığını kanıtlayacak delillerin de bu baskınlarda elde edilmiş olabileceği konuşuluyor.

- Advertisment -