Ana SayfaHaberlerMetropoll’den sonra Panorama anketi: CHP birinciliği AK Parti’ye kaptırdı

Metropoll’den sonra Panorama anketi: CHP birinciliği AK Parti’ye kaptırdı

Panorama araştırmanın son seçim anketinde CHP'nin oyları düştü, geçen aya göre oyunu artıran AK Parti birinci çıktı. Metropoll’un anketinde ise AK Parti %31,9 oy oranına ulaşırken, CHP %31,4 olarak ölçüldü. CHP, 31 Mart yerel seçimlerinden sonraki anketlerde geçen aya kadar birinciydi.

Panorama araştırmanın yaptığı son kamuoyu araştırmasına göre; geçen aya göre oylarını arttıran AK Parti, CHP’yi geçerek birinci parti çıktı. CHP’nin oy oranı ise düştü.

Metropoll araştırmanın Eylül ayı anketinde ise “Yarın seçim olsa kim oy verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlarda kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti %31,9; CHP %31,4 olarak çıktı.

Metropoll’un anketine katılanların %72’si “Türkiye’de bir muhalefet boşluğu olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna evet diye yanıt verdi.

Ankete katılan CHP seçmenlerinin %75’i, DEM Parti seçmenlerinin %81,4’ü, İYİ Parti seçmenlerinin %75’i bu soruya evet dedi.

Metropoll’un Ağustos ayı anketinde de AK Parti önceki ayın sonuçlarına göre %4,6 yükselerek 22,7 çıkmıştı. Aynı ankette CHP ise Temmuz sonuçlarına göre %4,2 düşerek %19,3 olarak ölçülmüştü.

- Advertisment -