Ana SayfaDış HaberHamaney, dört yıl sonra hutbeye Kanas’la çıktı: “Bu çok küçük bir eylemdir....

Hamaney, dört yıl sonra hutbeye Kanas’la çıktı: “Bu çok küçük bir eylemdir. Gerekirse İsrail’e tekrar saldıracağız”

İran dini lideri Hamaney, Kasım Süleymani suikastından dört yıl sonra bu kez de Nasrallah’ın gıyabi cenaze namazı öncesi ilk kez Cuma Namazı kıldırıp, hutbe okudu. Hutbeye Türkiye’de Kanas olarak bilinen Dragunov SVD keskin nişancı tüfeği ile çıkan Hamaney İsrail’e meydan okudu: “Yaptığımız füze saldırısı İsrail rejiminin işlediği suçlarla karşılaştırıldığında çok küçük bir eylemdir. Gerekirse gelecekte İsrail rejimine tekrar saldıracağız.”, “İsrail, bir ülkeden çıktığında başka bir ülkeye yönelecektir”

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in Lübnan’daki hava saldırılarında ölen Hizbullah Lideri Hamaney için kılınan gıyabi cenaze namazı önce Tahran’da konuştu. Binlerce kişinin katılıdığı cenaze namazında Humeyni Camisi’nin bahçesi ve çevresindeki yollar tamamen doldu.

Cenaze öncesi ağladığı görülen Hamaney, namaz öncesi hutbeye Dragunov keskin nişancı tüfeğiyle çıktı. Hamaney, en son 4 yıl önce; Kasım Süleymani öldürüldükten sonra Cuma namazı kıldırmıştı.

Cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada Hamaney: “

“Birkaç gün önce İsrail rejimine saldırma hakkımız tamamen meşruydu Silahlı kuvvetlerimizin yaptığı eylem, İsrail rejiminin işlediği suçlarla karşılaştırıldığında çok küçük bir eylemdir Gerekirse gelecekte İsrail rejimine tekrar saldıracağız.”

İsrail başka ülkelere de saldırabilir

“İran halkının düşmanı, Filistin halkının düşmanıyla aynıdır. Lübnan halkının düşmanıyla, Irak halkının, Mısır halkının, Suriye halkının, Yemen halkının düşmanıyla aynıdır. Düşman tektir. Çeşitli yerlerde farklılıklar arz edebilir. Bazı yerlerde psikolojik savaşlarla, bazı yerlerde ekonomik savaşlarla, bazı yerlerde bombardımanlarla, bazı yerlerde gülümsemelerle düşmanlık yapıyorlar. Ancak onların komuta odası aynıdır. Bir ülkeden çıktıklarında başka bir ülkeye yönelecektirler. Halklar buna izin vermemelidir. Her millet eğer düşmanın felç edici muhasarası altında kalmak istemiyorsa uyanık olmalı ve düşmanın başka bir millete gittiğini gördüğünde o millete yardım etmeli, o milletle dayanışma içinde olmalıdır. Eğer bunu yapmazsa sıra kendine gelecektir.”

“Silahlı kuvvetlerimizin yaptığı, kana susamış Siyonist rejimin ve Amerika köpeklerinin bölgedeki suçlarına karşı verilebilecek en hafif cezaydı. Artık bütün İslam ülkelerinin savunma ve bağımsızlık kemerlerini takmalıyız.”

“Siyonist varlık, hayatta kalabilmeyi takıntı haline getirdi, bu da Filistin direnişinin onları 70 yıl geriye götürdüğü anlamına geliyor.” şeklinde konuştu.

- Advertisment -