Ana SayfaDış HaberTrump, vurulduğu yerde bu kez Elon Musk’la sahnede: “Anayasayı korumak için Trump...

Trump, vurulduğu yerde bu kez Elon Musk’la sahnede: “Anayasayı korumak için Trump kazanmalı”

Trump, 13 Temmuz'da suikast girişimine uğradığı Pensilvanya Butler’da 50 bin kişiye konuştu. Sahneye Elon Musk da çıktı: "Bir tarafta merdiven çıkamayan bir Başkanımız var, diğer tarafta vurulduktan sonra yüzü kanlar içindeyken yumruğunu havaya kaldırıp bağıran bir başka Başkanımız var. Kavga. Kavga. Kavga"

Donald Trump’ın 13 Temmuz’da suikast girişimine uğradığı alanda yaptığı mitinge katılan Elon Musk, sahneye çıkarak kalabalığa seslendi: “Bir tarafta merdiven çıkamayan bir Başkanımız var, diğer tarafta vurulduktan sonra yüzü kanlar içindeyken yumruğunu havaya kaldırıp bağıran bir başka Başkanımız var. Kavga. Kavga. Kavga.”. Trump’ın kazanamaması durumunda bu seçimin “Amerika’nın son seçimi” olacağını iddia eden Musk, daha önce Trump’ın seçilirse kendisine vermek istediği bakanlık teklifi için “Göreve hazırım.” demişti.

Musk, Trump’ın kampanya sloganı olan “Make America Great Again” (MAGA) şapkasını takarak, kendisini “Dark MAGA” olarak tanımladı. Daha önce Trump’ı destekleyen bir Super PAC (Siyasi Eylem Komitesi) oluşturmuş ve kampanyasına önemli maddi kaynak sağlamıştı. “Bu seçimi kaybedersek, demokrasiyi kaybederiz,” diyen Musk, Trump’ın yeniden seçilmesi gerektiğini bir kez daha savundu.

Elon Musk, şimdiye kadar ilk kez bir Trump mitinginde sahne aldı. Ağustos ayında ikili, Musk’ın satın aldığı sosyal medya platformu X’te iki saat süren bir söyleşi gerçekleştirmişti. Trump, söyleşide Pensilvanya’da yaşanan suikast girişiminden, göç politikalarından ve hükümetin bürokratik yapısını nasıl sadeleştireceğinden bahsetmişti. Trump, bu söyleşide Musk’ı ikinci döneminde hükümetin verimliliğini artırmak için oluşturmayı planladığı bir bakanlığın başına getireceğini açıkladı.

Trump, 13 Temmuz’da bugünkü miting alanında suikast girişimine uğramıştı. Mitingde 50 bin kişilik bir kalabalığa seslenen Trump, o anları şu sözlerle hatırlattı: “Geçtiğimiz 8 yılda, bana iftira attılar, beni azlettiler, dava ettiler, oy pusulasından çıkarmaya çalıştılar ve hatta öldürmeye çalıştılar. Ama ben asla vazgeçmedim. Tam 12 hafta önce, bu saatlerde, tam burada soğukkanlı bir suikastçı beni ve ülkemizin tarihindeki en büyük hareket olan MAGA’yı susturmayı amaçladı. Ancak ilahi adalet ve tanrının lütfuyla o alçak, amacına ulaşamadı.”

Suikast girişimi Trump’ın destekçileri arasında büyük yankı uyandırmış ve Ohio Senatörü JD Vance, bu olaya atıfta bulunarak, Trump’ın demokrasiyi korumak için kurşun yediğini vurgulamıştı: “Kamala, Trump’ın demokrasi için tehdit olduğunu nasıl söylersin? Trump demokrasi için kurşun yedi, peki sen ne yaptın?” diye sormuştu.

Musk’ında katıldığı Trump mitingi, sosyal medya platformu X üzerinden canlı yayınlandı. 6 milyon kişi yayını canlı izlerken, toplamda 20 milyon kişi görüntülenmeye ulaştı.

- Advertisment -