Ana SayfaDış HaberAlman polisi, Greta Thunberg'in gideceği Filistin yanlısı kampı dağıttı: “Şiddete başvuruyor”

Alman polisi, Greta Thunberg’in gideceği Filistin yanlısı kampı dağıttı: “Şiddete başvuruyor”

Almanya’nın Dortmund kentinde polis, Filistin’e destek için kurulan kampı, iklim aktivisti Greta Thunberg’in ziyaret edeceğinin duyurulması üzerine dağıttı. Polisin açıklamasında Thunberg’in “şiddete başvurduğu” öne sürüldü. Thunberg: “Alman polisi, İsrail'in çocukları bombalamayı bırakmasını söylemenin ve Filistinlilerin de güvenliği, özgürlüğü, adaleti hak ettiğini söylemenin antisemitizm olduğunu iddia ediyor.”

Almanya’nın Dortmund kentinde İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in de katılacağı Filistin yanlısı gösterilerin yapıldığı kamp, polis tarafından dağıtıldı.

“Greta şiddete başvuruyor”

Polis konuyla ilgili Bild gazetesine yaptığı açıklamada “Greta Thunberg isimli kişiyle bağlantılı son olayların, onun şiddete başvuran bir katılımcı olduğu değerlendirmesine yol açtı” ifadeleri kullanıldı.

Greta Thunberg, konuyla ilgili yaptığı videolu açıklamada şunları söyledi:

“Almanya, Filistin’deki soykırıma karşı çıkan aktivistleri susturuyor ve tehdit ediyor”

Salı günü, Dortmund’daki Filistin destekçisi öğrencilerin kampına davet edildi. Bunu duyurduktan hemen sonra polis çadırların toplanması gerektiğini ve oraya gidersem tutuklanacağımı söyledi. Bütün bunlar beni konuşmaya davet ettikleri ve bir gece önce Berlin’de Filistin’e destek gösterisine katıldığım için. Bu yüzden Salı gecesi öğrenciler çadırları topladılar. Bununla sınırlı kalmayacaklar. Almanya, Filistin’deki soykırım ve işgale karşı çıkan aktivistleri susturuyor ve tehdit ediyor. 

“Alman polisi, İsrail’in çocukları bombalamayı bırakmasını söylemenin antisemitizm olduğunu iddia ediyor”

Alman polisi, İsrail’in çocukları bombalamayı bırakmasını söylemenin ve Filistinlilerin de güvenliği, özgürlüğü, adaleti hak ettiğini söylemenin antisemitizm olduğunu iddia ediyor. Eğer yapabiliyorsanız, lütfen Dortmund’da ve dünyanın her yerinde İsrail’in soykırımına karşı seslerini yükselttikleri için baskıyla karşı karşıya kalan öğrenci hareketlerine destek olun. Susmayacağız.

- Advertisment -