Ana SayfaDış HaberNetanyahu'nun Lübnan’a tehdidini “Netanyahu’nun çağrısı Beyrut'ta duymazlıktan gelindi” başlığıyla veren BBC’ye tepkiler

Netanyahu’nun Lübnan’a tehdidini “Netanyahu’nun çağrısı Beyrut’ta duymazlıktan gelindi” başlığıyla veren BBC’ye tepkiler

Çarşamba günü İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırısı sonrası BBC’nin “Netanyahu’nun Lübnan halkına çağrısı Beyrut’ta duyulmadı” başlığıyla yayınladığı haber tepki topladı.

BBC’nin haberinden bir bölüm:

“Ancak çarşamba sabahı Beyrut’un Şii, Sünni ve Hristiyan mahallelerinde Netanyahu’nun çağrıları büyük ölçüde -tamamen olmasa da- duymazdan gelindi.”

“İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, salı günü yayınladığı bir videoda Lübnan halkına doğrudan seslenerek, İran destekli Şii grup Hizbullah’a karşı tavır almaları gerektiğini, aksi takdirde Gazze’dekine benzer bir yıkımla karşı karşıya kalacaklarını söyledi:

‘Hristiyanlar, Dürziler, Müslümanlar, Sünniler ve Şiiler, hepiniz Hizbullah’ın İsrail’e karşı yürüttüğü boşuna savaş yüzünden acı çekiyorsunuz,” dedi. “Ayağa kalkın ve ülkenizi geri alın.

Ancak çarşamba sabahı Beyrut’un Şii, Sünni ve Hristiyan mahallelerinde Netanyahu’nun çağrıları büyük ölçüde -tamamen olmasa da- duymazdan gelindi.

Sünni bir bölge olan Tarık El Cedideh’deki dükkânında geleneksel Lübnan tatlısı Künefe’yi keserken, 31 yaşındaki Yusuf Habbal, ‘Evet, adresi duyduk ama burada kimse Netanyahu’yu dinlemiyor’ dedi.

‘Kimse Netanyahu’ya Filistin’i işgal etmesini söylemedi, kimse ona Lübnan’ı işgal etmesini söylemedi. Bu çatışmayı yönlendirenler İsrailliler.’ Ancak Habbal ve diğer Sünniler de ‘Hizbullah’ın yaptıklarını kabul etmiyor’ dedi.”

- Advertisment -