Ana SayfaHaberlerGebze’de Hayvan Katliamı: 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga ölü Bulundu

Gebze’de Hayvan Katliamı: 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga ölü Bulundu

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde belediyeye ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin önünde siyah çöp torbaları içinde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga ölü olarak bulundu. Hayvanların iğne ile zehirlenerek öldürüldüğü iddia ediliyor. CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, savcı gelene kadar oturma eylemi başlattı. Hayvanseverler binanın önünde protesto eylemleri yapıyor.

Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Pelitli Mahallesi’nde bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen bir vatandaşın, daha önce merkezde gördüğü hayvanların yerinde olmadığını fark etmesiyle, olay gün yüzüne çıktı. Merkezin arka kısmında bulunan çöp konteynerlerine control eden vatandaş, torbalara doldurulmuş hayvan cesetlerini görünce polis ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen hayvanseverler; 30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın ölü olduğunu tespit etti. Poşetlerin içerisinde şırıngalar ve ilaç şişeleri olduğu iddia ediliyor.

CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, hayvanların öldürülmesiyle ilgili olayın ardından savcı gelene kadar oturma eylemi yapacağını açıkladı. Özdemir, bu sürecin şeffaf yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, yetkililer olay yerine gelene kadar bir oturma eylemi başlattı.

“Zehirlenerek Öldürüldüler” 

Kocaeli Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER) ve bölgedeki diğer hayvan hakları savunucuları, hayvanların zehirlenerek öldürüldüğü şüphesi üzerinde duruyor. Dernek üyeleri, olay yerine vardıklarında özellikle yavru köpeklerin ve kedilerin poşetler içerisinde bulunduğunu açıkladı. KOHAYDER tarafından yapılan açıklamada, “Bu katliam, vicdanlara sığmayacak boyutta bir vahşettir. Bebek köpeklerin bile zehirlenip poşetlere konulması, hiçbir şekilde kabul edilemez. Sorumluların bir an önce yargı önüne çıkmasını talep ediyoruz” denildi.

Gebze Belediyesi’nden Açıklama: “Ölü Hayvanlar Toplandı”

Tepkilerin büyümesi üzerine Gebze Belediyesi bir açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, ölen hayvanların büyük bir kısmının trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiği veya doğal sebeplerle öldüğü belirtildi. Açıklamada, “Çeşitli sebeplerle ölen hayvanların çöp torbalarına konularak toplandığı doğru olmakla birlikte, iddia edilen zehirleme olayıyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Sokaklardan toplanan ve tedaviye cevap vermeyen hayvanlar, ekiplerimiz tarafından belgelendi ve resmi birimlere teslim edildi” ifadeleri kullanıldı.

Resim

Valilik ve Savcılık Soruşturma Başlattı

Kocaeli Valiliği, olayla ilgili harekete geçerek Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürlüğü’nün inceleme başlattığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, “Sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili tüm gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerle ilgili bağımsız bir soruşturma açtı ve ilgili personelin açığa alındığını bildirdi.

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı da olaya dair açıklamalarda bulundu. Görüntülerdeki ilaç şişelerinin anestezi ilaçları olduğuna dikkat çeken Bostancı, “Bu ilaçların ölümle sonuçlanması, normal koşullarda mümkün değil. Teknik incelemeler devam ediyor. Daha önce de benzer olaylar yaşandı, bu tür ilaçların yanlış ya da kasıtlı kullanıldığı durumlar olabilir” dedi. Bostancı, hayvanların ölüm nedeninin netleşmesi için incelemenin tamamlanması gerektiğini belirtti.

“Keta-Control” İsimli İlaçla Öldürüldüler

Öldürülen 30 köpek ve 13 kedinin “Keta-Control” isimli bir ilaçla zehirlendiği iddia ediliyor. Hayvanseverler, bu ilacın özellikle anestezik bir madde olduğunu ve hayvanların yavaş ve acı çekerek öldüğünü belirtti. Olay yerinde bulunan hak savunucuları, bazı hayvanların hâlâ canlı olduğunu tespit ederken, Belediye, tüm bu iddiaları inkâr etti.

- Advertisment -