Ana SayfaDış HaberArnavutluk’ta Bektaşi devleti kurmak isteyen Baba Mondi: “İsrail halkının kardeşiyim”

Arnavutluk’ta Bektaşi devleti kurmak isteyen Baba Mondi: “İsrail halkının kardeşiyim”

Geçtiğimiz ay Arnavutluk’ta Vatikan benzeri bir Bektaşi devleti kurmak istediğini açıklayan Bektaşi lideri Baba Mondi, verdiği mülakatta İsrail hakkında konuştu. Baba Mondi: “İsrail’i biliyorum ve kendimi İsrail halkının kardeşi olarak görüyorum. Oradaki dostlarımla birlikte tüm İsrail’i gezdim.”, “Misafirperverliklerinden çok etkilendim. Beni bir kardeş, bir arkadaş gibi ağırladılar.”

Arnavutluk’taki Dünya Bektaşi Merkezinin lideri Baba Mondi olarak bilinen Edmond Brahimaj, İsrail’i birçok sefer ziyaret ettiğini söyleyerek kendisini İsrail halkının kardeşi olarak gördüğünü açıkladı.

Baba Mondi, The Jerusalem Post Gazetesi’ndeki röportajında İsrail hakkında konuştu. İsrail’i birkaç kez ziyaret ettiğini ve tekrar görmek istediğini belirten Baba Mondi, daha önce İsrailli grupları da Arnavutluk’ta ağırladığını söyledi.

“Kendimi İsrail halkının kardeşi olarak görüyorum”

Baba Mondi: İsrail’i biliyorum ve kendimi İsrail halkının kardeşi olarak görüyorum. Oradaki dostlarımla birlikte tüm İsrail’i gezdim.” Misafirperverliklerinden çok etkilendim.  Beni bir kardeş, bir arkadaş gibi ağırladılar.

Baba Mondi Arnavutluk’ta bir Bektaşi devleti kurulacağını söylemişti. Baba Mondi verdiği mülakatta, Tiran’da bir Vatikan benzeri bir Bektaşi devleti kurulması için Arnavutluk hükümetinin bir yasa çıkarmasını, böylece uluslararası toplum tarafından tanınmayı talep etmişti.

Baba Mondi:“Bu planın uygulanmasına ilişkin farklı stratejiler geliştiriyoruz. Ancak öncelikle Arnavutluk hükümetinin statümüzü değiştiren bir yasa çıkarması gerekiyor.”

Arnavutluk’ta yapılan son nüfus sayımı verilerine göre, yaklaşık 2 milyon 400 bin olan toplam nüfusun yaklaşık 115 binini, yaklaşık yüzde 5’ini Bektaşiler oluşturuyor.

- Advertisment -