Ana SayfaHaberlerBir Narin haberi daha yalan çıktı: Evdeki halıların yıkanmadığı tespit edildi

Bir Narin haberi daha yalan çıktı: Evdeki halıların yıkanmadığı tespit edildi

Halk TV, Narin’i arama çalışmaları sürerken, Narin’in ailesinin evinin balkonunda asılı halı ve battaniyelerin olduğu görüntüleri “Narin’in ailesi evdeki halıları yıkadı, aile delil kararttı” iddiasıyla ortaya atmıştı. Halıların jandarma tarafından incelemeye alındığı ve yakın zamanda bir yıkama işlemi yapılmadığının tespit edildiği ortaya çıktı. Elle boğularak öldürüldüğü tespit edilen Narin’in evdeki halılara bulaşabilecek bir kan izinin olmadığı değerlendiriliyor.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada medyada ve sosyal medyada yeni iddialar ortaya atılmaya devam ediyor.

21 Ağustos’ta öldürüldüğü ortaya çıkan Narin’i arama çalışmaları 8 Eylül’e kadar devam etmiş, 8 Eylül’de Narin’in cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içerisinde bulunmuştu.

Arama çalışmalarının devam ettiği günlerde Narin’in ailesinin evindeki halı ve örtülerin yıkandığı iddia edilmişti.

“Birileri bu kanıtlara bakıp utanır mı acaba”

29 Ağustos’ta Habertürk’ün Narin’in ailesinin evinden ve çevresinden yaptığı yayında görünen, evin balkonuna asılmış halı ile battaniyelerin bulunduğu görüntüleri geçen hafta sosyal medya hesabından paylaşan Halk TV muhabiri Ferit Demir, halı ve battaniyelerin yıkanmış olduğunu ve bunun delil karartma amacıyla aile üyeleri tarafından yapılmış olabileceğini iddia etti.

Demir, X hesabından şunları yazdı:

“Narin nasıl katledilmiş, kanıtlar nasıl yok edilmiş işte gerçek deliler Arif Güran’ın balkonunda asılı duruyor.

Kanıt yok diyen bir güruh grubu var, kıyafetler halılar yıkanmadı diyen bir çevre var. Baba Arif Güran evde hiçbir şey yıkanmadı dedi defalarca.

Şimdi birileri bu kanıtlara bakıp utanır mı acaba. Bakın bu yıkama kanıtlarını 29 Ağustos’ta Arif Güran’ın evinin önünde ve balkonunda yayın yapan bir TV kanalının görüntülerinin içinde buldum. Gazeteci arkadaşlar fark etmeden önemli kanıtları görüntülemişler.

Arif Güran’ın evinin balkonuna bakın, yıkanıp kurutmaya bırakılan, halılar var, battaniye var, yolluklar, örtüler var. Bunlar neden yıkandı.”

Halk TV: “Yok edilen kanıtlar balkonda asılı bulundu, Ferit Demir görüntüleri ortaya çıkardı”

Halk TV sitesinde de Demir’in paylaştığı fotoğraflar “Narin cinayetinde yok edilen kanıtlar balkonda asılı bulundu. Ferit Demir görüntüleri ortaya çıkardı” başlığıyla haberleştirildi.

Haberde, Demir’in balkonda asılı halı ve battaniyelerin bulunduğu görüntüleri gündeme taşıması “Ferit Demir yine ayrıntı yakaladı” alt başlığıyla verildi.

Halıların yıkanmadığı tespit edildi

Halıların jandarma tarafından incelenmek üzere alındığı ve yapılan inceleme sonucunda halıların yakın tarihte yıkandığına dair bir tespite varılamadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili tutanak tutulduğu öğrenildi.

Narin’in annesi Yüksel Güran, sorguda konuyla ilgili soruya şöyle cevap vermişti:

“Halıları değiştirmedim. Ancak eve insanların gelip gitmesi nedeniyle hatırladığım kadarıyla 5-6. günde kız kardeşim Yasemin bana gelerek halıların kirlendiğini, temiz halım olup olmadığını sordu. Bende temiz halım olduğunu söyledim. Yasemin temiz halıyı alıp serdi. Eski halım da evde yıkanmamış halde bulunmaktadır.”

Halılarla ilgili incelemenin Yüksel Güran’ın ifadesiyle uyumlu olduğu tespit edildi.

“Köylü kadınlar rahatsız olduğundan balkona halı ve örtüler astı”

Konuyla ilgili Serbestiyet’e konuşan Güran ailesinden bir kişi, 29 Ağustos’ta yayımlanan görüntülerdeki halı ve battaniyelerin yıkanmadığını belirterek şunları söylemişti:

“Görüntüdeki halı ve battaniyeler yıkanmamıştı. Arama çalışmalarının devam ettiği günlerde köye gelen birçok asker ve arama çalışmalarına katılan birçok kişi Narin’in ailesinin karşısında toplanıyordu. Yine birçok televizyoncu da kameralarını Narin’in ailesinin evini gören şekilde kurmuştu. Evde ise Narin’in annesi Yüksel Güran’ı ziyaret eden aileden ve köyden kadınlar ile yine civar köylerden kadınlar oluyordu. Kadınların bu durumdan rahatsız olmaları nedeniyle evin içinin dışarıdan görünmesini engellemek amacıyla zaman zaman evin balkonuna evdeki örtü, halı, kilim, battaniye gibi şeyleri astıkları oldu.”

Narin’in elle boğulduğu ortaya çıkmıştı

Adli Tıp, Narin’in elle boğularak öldürüldüğünü tespit etmişti.

Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu’nun raporunda “Çocuğun ölümünün ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana gelmiş olduğu, oy birliği ile mütalaa edilmiştir” ifadelerine yer verilmişti.

Narin’in elle boğularak öldürülmüş olması nedeniyle evdeki halılara bulaşabilecek bir kan izinin olmadığı da değerlendiriliyor.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik