Ana SayfaHaberlerGündemBahçeli’den Öcalan’a çağrı: Buyursun örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin

Bahçeli’den Öcalan’a çağrı: Buyursun örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin

Devlet Bahçeli, grup konuşmasında Öcalan'a çağrı yaptı: "Türkiye’ye getirilirken her türlü hizmete hazır olduğunu söyleyen teröristbaşı, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını kimse beklemesin. Kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler."

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşması ve ardından başlayan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan’a çağrı yaparak şunları söyledi:

“Türkiye’ye getirilirken ‘her türlü hizmete hazırım’ diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin. Kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler.”

“Elimi vatan, millet ve devlet için uzattım”

DEM Parti Grubu ile tokalaşması ile ilgili de konuşan Bahçeli, “Uzattığım el, hesapsız bir eldir. Uzattığım el, samimi ve iyi niyetli bir eldir. Uzattığım el, Türkiye’de birleşelim, Türk milletinde kenetlenelim tebliğidir” diye konuştu.

Bahçeli, şunları söyledi: “Günlerdir uzattığım elden farklı sonuçlar çıkarıp uyduruk yorumlar yapanlar elbette yanılgının ve yanlışın pençesine düşmüştür. Elimi vatan, millet ve devlet için uzattığımı, dışarıda sert rüzgarlar eserken içimizde barışsever ve hoşgörülü bir havanın olmasını gönülden istediğimi herkesin bilmesinde yarar olacaktır. Biz elimizi bir süreç için değil, kardeşlik ve kaderdaşlık için uzatırız.”

Dervişoğlu: “Teröristbaşından hüküm bekleyene devlet değil, gaflet ve dalalet denir”

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, isim vermeden Bahçeli’nin sözlerine tepki gösterdi.

Dervişoğlu, X hesabından şunları yazdı:

“Terör örgütünü devlet tasfiye eder. Terörün bittiğini de devlet ilan eder! Teröristbaşından hüküm bekleyene devlet değil, gaflet ve dalalet denir!..”

- Advertisment -