Ana SayfaDış HaberLübnan’daki BM Geçici Barış Gücü: “İsrail mevzilerimize kasıtlı ateş açtı”

Lübnan’daki BM Geçici Barış Gücü: “İsrail mevzilerimize kasıtlı ateş açtı”

Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü'nden (UNIFIL) açıklama: “Bir İsrail tankı gözetleme kulemize ateş açtı. İki kamera tahrip edildi ve kule hasar gördü. Bir kez daha UNIFIL mevzilerine doğrudan ve görünüşe göre kasıtlı ateş açıldığını görüyoruz.”

Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü (UNIFIL), İsrail ordusu tarafından bir gözetleme kulelerine bilinçli olarak ateş açıldığını açıkladı.

UNIFIL’den yapılan açıklama şöyle:

“Bu sabah Kafer Kela yakınlarındaki bir mevzide bulunan barış gücü askerleri, bir IDF (İsrail ordusu) Merkava tankının gözetleme kulesine ateş açtığını gözlemledi. İki kamera tahrip edildi ve kule hasar gördü.

Bir kez daha UNIFIL mevzilerine doğrudan ve görünüşe göre kasıtlı ateş açıldığını görüyoruz.

IDF ve tüm aktörlere BM personeli ve mallarının emniyet ve güvenliğini sağlama ve BM tesislerinin dokunulmazlığına her zaman saygı gösterme yükümlülüklerini hatırlatırız.”

Önceki günlerde İsrail ordusu tarafından UNFIL mevzilerine zorla girilmiş, UNIFIL mevzileri yakınlarında meydana gelen patlamalarda BM askerleri yaralanmıştı.

UNIFIL yetkilileri, bazı bölgelerde İsrail askerleri tarafından UNIFIL personelinin geçişine izin verilmediğini söylemişti.

- Advertisment -