Ana SayfaHaberlerPKK’nın gazetesi Öcalan’ın eski yazısını neden yayımladı?: “Türkiye, İran ve Suriye’nin anti-Kürt...

PKK’nın gazetesi Öcalan’ın eski yazısını neden yayımladı?: “Türkiye, İran ve Suriye’nin anti-Kürt ittifakına karşı ABD, AB, İsrail, Kürtler bloğu”

PKK’nın Almanya’da yayımlanan gazetesi Yeni Özgür Politika, Abdullah Öcalan’ın eski bir yazısını yayımladı. Yazıdan: “Türkiye, İran ve Suriye hükümetlerinin anti-Kürt ittifakına karşılık ABD, AB, İsrail ve Kürtler bloğu oluşmaya başlamıştır.”

PKK’nın Almanya’da yayımlanan gazetesi Yeni Özgür Politika, pazartesi günü (14 Ekim) PKK lideri Abdullah Öcalan’ın “Kürt sorunu ve demokratik ulus çözümü” adlı kitabında yayımlanan eski bir yazısını yeniden yayımladı.

Türkiye, İran ve Suriye’nin anti-Kürt ittifakına karşı ABD, AB, İsrail ve Kürtler bloğunun oluşmaya başladığı ifadeleri dikkat çeken yazıda şu bölüm yer aldı:

“Başlangıçta İsrail, ABD ve AB’nin desteğiyle işbaşına getirilen AKP hükümetlerinin PKK’yi tecrit ve tasfiye etmek amacıyla İran ve Suriye devletleriyle geliştirdiği ittifak tersine sonuçlar doğurmaya başlamış; İsrail, ABD ve AB ülkelerinin tepkisine ve TC’yi eksen kaydırmakla suçlamalarına dönüşmüştür. Gelinen aşamada Kürt sorunu bağlamında Türkiye, İran ve Suriye hükümetlerinin anti-Kürt ittifakına karşılık ABD, AB, İsrail ve Kürtler bloğu oluşmaya başlamıştır. Neredeyse Ortadoğu’yu temelinden dönüştürecek olan bu ittifak bloklarının her ikisinin de hedefinde PKK-KCK vardır.”

- Advertisment -