Ana SayfaHaberlerSokak hayvanları yasasıyla ilgili AYM Başkanı Özkaya: “Bu konu gündemden çıkmalı, en...

Sokak hayvanları yasasıyla ilgili AYM Başkanı Özkaya: “Bu konu gündemden çıkmalı, en kısa sürede karara bağlayacağız”

AYM Başkanı Kadir Özkaya sokak köpeklerinin öldürülmesinin önünü açan yasanın iptali hakkındaki başvuruyla ilgili ilk kez konuştu. Özkaya: "Raportörden elindeki dosyaları bir kenara bırakıp, bu dosyaya yoğunlaşmasını istedim”, “En kısa sürede bekletilmeksizin gündeme alıp, karara bağlayacağız. Bu konunun kamuoyu gündeminden çıkarılması gerekiyor"

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, sokak köpeklerinin öldürülmesinin önünü açan yasa hakkındaki başvuruyla ilgili ilk kez konuştu. Yasanın iptal edilmesiyle ilgili CHP’nin başvurusu hala yüksek mahkeme önünde bekliyor. Sokak Hayvanları Yasası’na ilişkin ise Özkaya:

“Raportörden elindeki dosyaları bir kenara bırakıp, bu dosyaya yoğunlaşmasını istedim. Raportör arkadaşımız ilk incelemesini heyete sundu. Yürütmenin durdurulması meselesi tartışıldı. Heyetimiz önceden de uyguladığı gibi o çerçevede hareket etti. Esasa geçildi ve dosya tamamlanacak. En kısa sürede bekletilmeksizin gündeme alıp, karara bağlayacağız. Bu konunun kamuoyu gündeminden çıkarılması gerekiyor.”

- Advertisment -