Ana SayfaHaberlerİşte bu Almanya: Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, yakılan Filistinlilerin fotoğrafıyla “İşte...

İşte bu Almanya: Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, yakılan Filistinlilerin fotoğrafıyla “İşte Siyonizm bu” yazan Yahudi aktivistlerin postunu paylaştı, istifası isteniyor

Almanya Federal Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, Barış için Yahudi Sesi grubunun, Gazze’de İsrail saldırısında diri diri yanan Filistinlileri gösteren fotoğrafa “İşte Siyonizm bu” yazan postunu Instagram hesabından story olarak paylaştığı için antisemitizm suçlamalarıyla zor günler yaşıyor. Sosyal Demokrat Partili Özoğuz’a Hristiyan Demokrat muhalefet ve medya istifa etmesi için baskı yapıyor. Kendi partisi ve Yeşiller ise geri adım attırıp, özür diletti.

Alman Meclis Başkan Yardımcısı, Sosyal Demokrat Partili Türk asıllı milletvekili Aydan Özgoğuz, İsrail paylaşımı nedeniyle zor günler yaşıyor.

Alman medyası, iki gün önce Instagram’da, İsrail’in Gazze’de bombaladığı hastane bahçesindeki çadır kentte yanan Filistinlileri gösteren ve “İşte Siyonizm budur” yazan postu paylaştığı için Özoğuz’un istifasını istiyor.

Antisemitizmle suçlanan Özoğuz’un paylaştığı post da Jewish Voice for Peace adlı bir Yahudi barış grubuna aitti.

“Böyle bir meclis başkanvekili tarafından temsil edilmek istemiyoruz. Bizim adımıza konuşmuyor” diyen anamuhalefet Hıristiyan Demokrat Partiler (CDU/CSU), bu post için Meclis’te özel oturum talebinde bulundu.

Oturumda Özoğuz, “Paylaşılan mesajın, barış içinde bir arada yaşamayı savunan yurttaşların duygularını incittiğini fark ettim. Amacım bu değildi ve pişmanım” diyerek geri adım atmak zorunda kaldı.

Ancak Meclis kararıyla görevden alınması mümkün olan Özoğuz’un, hükümetteki partilerin desteğini kaybetmemek için bir açıklama yaptığı iddia ediliyor.

Ancak, başta çeşitli Yahudi kuruluşları olmak üzere, bir kısım Alman medyası Özgoğuz’un açıklamasının yetmediği ve istifa etmesi gerektiği fikrinde.

Özoğuz’un istifa etmemesi halinde ancak meclis çoğunluğu tarafından görevden alınması mümkün. Bu da çoğunluğu elinde tutan Sosyal Demokrat Partisi-Yeşiller ve Liberal Demokrat Partisi’nin desteğini çekmesi halinde gerçekleşebilir.

İsrail’in Almanya Büyükelçisi, olayın halının altına sürülmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

- Advertisment -