Ana SayfaHaberlerGündemKaboğlu’ndan ilk dört madde konuşmasına tashih

Kaboğlu’ndan ilk dört madde konuşmasına tashih

Yeni İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, “değiştilmesi teklif edilemez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir" ifadesinin çarpıtıldığını ve bir karalama kampanyası başlatıldığını söyledi: “Seçim sürecinde hakkımda yürütülen gerçek dışı söylemlere karşı yaptığım açıklama bağlamından koparıldı.”

İstanbul Barosu’nun yeni başkanı Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, genel kurulun ardından yaptığı açıklamalarda 1995 ve 2001 yıllarında yapılan değişikliklere atıfta bulunarak, Anayasa’nın değişmez maddelerine olumlu müdahalelerin yapılabileceğini, başlangıç kısmından ırkçı ifadelerin çıkarıldığını ve madde 14’e insan hakları, laik ve demokratik cumhuriyet kavramlarının eklendiğini belirtmişti. Bu açıklamadan sonra Kaboğlu, bugün Twitter’dan yaptığı açıklamada, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve bağlamından koparılarak bir karalama kampanyası başlatıldığını söyledi.

Anayasa’nın ilk üç maddesinin değiştirilemez olduğunu hatırlatan Kaboğlu, bu maddelerin ülke, toplum ve devletin temelini oluşturduğunu vurguladı. Eleştirilerle ilgili olarak, “Kurucu irade ile çatışma halinde olan kişi ve kurumların söylemleriyle ortaklaştırılmam doğru ve iyi niyetli değil” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaboğlu’nun açıklaması şöyle devam etti: “Seçim sürecinde hakkımda yürütülen gerçek dışı söylemler, teknik açıklamamın bağlamından koparılmasıyla siyasi bir zemine çekildi. Anayasa’nın en net savunucusu olacağımız gibi, avukatlık mesleğinin sorunlarını çözmek ve genç meslektaşlarımızın taleplerini gündemimize almak için çalışacağız.”

- Advertisment -