Ana SayfaDış HaberAmerika’daki Arap seçmenin tercihi Trump’a kaydı: “Trump yüzde 45, Harris 43”

Amerika’daki Arap seçmenin tercihi Trump’a kaydı: “Trump yüzde 45, Harris 43”

Suudi Arabistan merkezli bir gazete olan Arab News’in yayınladığı, Amerikalı Arap seçmenin katılımıyla yapılan ankete göre Donald Trump, yüzde 45 oy oranıyla 43 oranındaki Kamala Harris'in önünde yer alıyor. Ankete göre Demokrat Parti hükumetinin İsrail’in Gazze işgaline karşı tutumu, Amerika’daki Arap seçmenlerin önemli bir kısmının desteğini kaybetmesine yol açtı. “İsrail’i barışa ikna etme ihtimali Trump için yüzde 39 iken Harris için yüzde 33”

ABD’de başkanlık seçimlerine 2 hafta kala Suudi Arabistan merkezli bir gazete olan Arab News, Amerikalı Arap seçmenin katıldığı bir anket yayınladı. Yapılan ankette Trump yüzde 45 oranıyla, 43 oranındaki Harris’in önünde yer alıyor.

Ankette Cumhuriyetçi adayın İsrail’i barışa ikna etme ihtimali de Trump için yüzde 39 iken Harris için yüzde 33 çıktı.

Ortadoğu’nun “genel olarak” daha iyi durumda olup olmayacağı sorusunda Trump ve Harris’in oyu yüzde 38’de eşit.

Arap-Amerikan toplumunun en çok hangi sorundan yakındığı sorulduğunda, katılımcıların yüzde 29’u İsrail-Filistin çatışmasını seçerken, yüzde 21’i ekonomi ve yaşam maliyetini, yüzde 13’ü ise ırkçılık ve ayrımcılığı seçti.

Arap-Amerikalı seçmenlerin, oylamanın sonucunu belirleyeceği düşünülen yedi kritik eyaletten biri olan Michigan’da yoğun olarak bulunmasından dolayı Harris’in kazanabilmesi açısından kritik öneme sahip olduğu düşünülüyor.

Michigan eyaleti, Kuzey Amerika’daki en yoğun Arap Amerikalı nüfusuna ev sahipliği yapıyor ve Dearborn, ABD’nin ilk Arap çoğunluklu şehri.

Eylül ayında, ABD’nin tamamı Müslümanlardan oluşan ilk hükumeti Michigan’daki Hamtramck’in belediye başkanı Trump için “ilke sahibi” ve “doğru tercih” diyerek Trump’ı desteklemişti. Biden, Michigan’ı 2020’de yaklaşık 150.000 oy farkıyla kazanırken, Trump eyaleti 2016’da sadece yaklaşık 11.000 oy farkıyla kazanmıştı.

- Advertisment -