Ana SayfaHaberlerGündemTUSAŞ'ta patlama ve çatışma. Erdoğan: "4 şehit, 14 yaralımız var"

TUSAŞ’ta patlama ve çatışma. Erdoğan: “4 şehit, 14 yaralımız var”

TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii önünde üç patlama ve çatışma yaşandı. Rehinelerin olduğu iddia ediliyor. Bölgeye ekipler sevk edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "TUSAŞ'ta gerçekleştirilen terör saldırısında 4 şehidimiz, 14 yaralımız var." İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Yaralılardan 3’ünün durumu ağır. Kimlikleri belirlenince, hangi terör örgütü tarafından yapıldığı kamuoyuyla paylaşılacak.”Saldırı nedeniyle sosyal medyaya hız kısıtlaması getirildi.

Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) önünde iki patlama meydana geldikten sonra çatışma çıktı.

Bölgeye ekipler sevk edildi.

Taksiyle gitmişler

Saldırganların olay yerine taksiyle gittiği anlar kameralara yansıdı.

Silahlı saldırganlardan en az birinin kadın olduğu öğrenildi.

Üçüncü patlama yaşandı

Çatışmalar yaklaşık bir saattir devam ederken, olay yerinde üçüncü bir patlamanın yaşandığı aktarıldı.

Sivillere de ateş açılmış

Saldırganların olay yerine geldiği anları gösteren kamera kayıtlarında, saldırganların çevredeki sivillere ateş açtığı da görülüyor.

Bahçeli: Hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır

MHP lideri Devlet Bahçeli, saldırıya ilişkin yaptığı X paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Uzay ve Havacılık Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan hunhar terör saldırısını nefretle lanetliyor, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin ve hepimizin başı sağ olsun diyorum.

Hiçbir hain ve hasmane hesap tutmayacak, hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır. Kiralık katilleri sahaya sürenler, terörizmi karanlık bir aparat olarak kullananlar sonuç alamayacakları gibi mücadele azmimizi de asla kıramayacaklardır.”

TUSAŞ nedir? 

Faaliyetleri neler? 1977 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısında kurulan TUSAŞ, TSK’nın F-16 uçaklarının kullanılması kararıyla 1984’te TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kuruldu. 25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAI’nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırıldı.

- Advertisment -