Ana SayfaHaberlerKandil’den açıklama: “Hareketimiz Öcalan’ın geliştireceği süreci esas alacaktır”

Kandil’den açıklama: “Hareketimiz Öcalan’ın geliştireceği süreci esas alacaktır”

Kandil’den (KCK) açıklama: “Kürt halkı bütün yapılarıyla ve bileşenleriyle Önder Apo’nun geliştireceği süreci esas alacaktır.” “Ankara’da gerçekleşen eylemin hareketimiz tarafından yapıldığı belirtiliyor. Eğer bu eylem bizim güçlerimiz tarafından yapılmışsa HPG gerekli açıklamayı yapacaktır. Ancak yansıtılmaya çalışıldığı gibi bu eylemin geliştirilen süreçle kesinlikle bir ilgisi yoktur.”

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 23 Ekim Çarşamba günü İmralı’da Öcalan ile yapılan görüşmeyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı:

“23 Ekim Çarşamba günü Önder Apo’yla bir görüşme gerçekleşmiştir. Önder Apo’nun kamuoyuna yansıtılmasını istediği bazı mesajlar da kamuoyuna yansıtılmıştır. Beş yıl aradan sonra Önder Apo’yla görüşme yapılması çok önemlidir. Bu görüşmeyle Önder Apo’dan haber almak bizleri, halkımızı ve dostları oldukça sevindirmiştir. Ancak Önder Apo’nun da belirtiği gibi tecrit kalkmamış, devam ediyor.”

ÖNDER APO’NUN SAĞLIK, GÜVENLİK, ÇALIŞMA KOŞULLARI OLUŞTURULMALI

“Önder Apo, koşullar oluşursa Kürt sorununun demokratik siyasi çözümü için rol oynayacağını belirterek tarihsel sorumluluğunu yerine getireceğini net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu tutum, herkes tarafından çok iyi anlaşılmalıdır. Türkiye’nin barışı ve meselelerin siyasi çözümü için tutum ortaya koyanlar, çağrı yapanlar, buna destek verenler Önder Apo’nun bu tutumuna gerekli yaklaşımı göstermeleri gerekir, Bunun için öncelikle Önder Apo’nun sağlık, güvenlik ve çalışma koşullarının oluşturulması gerekir. Bu koşullar sağlanmadan, Önder Apo’yla hızlı diyalog ve iletişim koşulları oluşturulmadan Önder Apo’dan rol oynamasını beklemek gerçekçi olmadığı gibi, iyi niyetle de değerlendirilemez. Biz gerçekleşen görüşmeyi olumlu buluyoruz. Ancak Önder Apo üzerindeki tecrit sonlanmış değildir. Tecrit devam ediyor. Tecridin devam ettiğini Önder Apo da belirtmiştir. Önder Apo üzerindeki tecrit tümden kaldırılmadan ve Önder Apo’nun sağlık, güvenlik ve çalışma koşulları oluşturulmadan gelişmeden bahsetmek ve gelişme beklemek mümkün değildir.”

BARIŞIN SAĞLANMASI ÖNDER APO’NUN MUHATAP ALINMASIYLA MÜMKÜNDÜR

“Kürt sorununun demokratik çözümünün muhatabı Önder Apo’dur. Türkiye’de barışın sağlanması da Önder Apo’nun muhatap alınmasıyla mümkündür. Hareket olarak Türkiye’nin demokratikleşmesinin Kürt sorununun demokratik çözümünden geçtiğini, Kürt sorununun çözümünün de Türkiye’nin demokratikleşmesi temelinde olabileceğine inanıyor ve bu tutumumuzu birçok defa ortaya koymuş bulunuyoruz. Yine aynı şekilde Kürt sorunun demokratik çözümünün muhatabının Önder Apo olduğunu her seferinde gerek biz gerekse de halkımız ortaya koymuştur. Bir kez daha bu yaklaşımımızı vurguluyoruz. Kürt halkı bütün yapılarıyla ve bileşenleriyle Önder Apo’nun geliştireceği süreci esas alacaktır. Önder Apo hareketimizin ve halkımızın iradesi ve Kürt sorununun demokratik çözümünün muhatabı ve müzakerecisidir. Bu konuda herhangi bir farklı yaklaşım ve duruş söz konusu değildir. Hareketimiz bütün bileşenleriyle Önder Apo’nun geliştireceği sürece göre hareket edecektir.”

ROJAVA’NIN HEDEFLENMESİ BÜYÜK BİR PARADOKSTUR

“Ankara’da gerçekleşen eylemin hareketimiz tarafından yapıldığı belirtiliyor. Eğer bu eylem bizim güçlerimiz tarafından yapılmışsa HPG gerekli açıklamayı yapacaktır. Ancak yansıtılmaya çalışıldığı gibi bu eylemin geliştirilen süreçle kesinlikle bir ilgisi yoktur. Bu eylemin gerekçe yapılarak başta Rojava olmak üzere Şengal ve Medya Savunma Alanlarının hedeflenmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Hiçbir hedef ayrımı yapılmadan Rojava’da köyler ve şehirler vurulmuş, doğrudan halk hedef alınmış, halkın yaşam alanları, erzak ve su depoları, elektrik ve enerji istasyonları, baraj, fırın, hastaneler hedeflenip vurulmuştur. Gerçekleşen tam bir katliam ve soykırımdır. Sayısını bilmediğimiz birçok sivil insan bu saldırılarda yaşamını yitirmiştir, onlarcası yaralanmıştır. Bu alçakça saldırıları kınıyoruz. Bir taraftan barış ve sorunların siyasi çözümünden bahsedilirken diğer taraftan bu kadar fütursuz saldırılar yapılması, halkın katledilmesi, halkın yaşam alanlarının ve kaynaklarının hedeflenip vurulması büyük bir paradokstur.”

BAŞARILAR VE GELİŞMELER MÜCADELEYLE OLACAKTIR

“Halkımız ve dostlarımız şu gerçeği iyi bilerek hareket etmeleri gerekir. Bugüne kadar başarılan her şey mücadeleyle olmuştur. Yol açtığımız gelişmelerin tümü mücadelemizin bir sonucudur. Bundan sonra da elde edeceğimiz bütün başarılar ve gelişmeler mücadeleyle olacaktır. Bu tarihsel bilinçle hareket etmeli ve mücadelenin geliştirilmesini esas almalıyız. Bizim Kürt sorunun demokratik çözümünden yana olduğumuz, sorunun diyalog ve müzakereyle çözümünü savunduğumuz gerçeği bilinmektedir. Bunun tutumunu ve iradesini ortaya koymuş bir hareket ve halkız. Önder Apo da ağır tecrit altında gerçekleştirdiği görüşmede sorunun demokratik çözümüne yönelik tutumunu bir kez daha net bir şekilde ortaya koymuştur. Ancak Önder Apo üzerindeki tecrit devam ediyor. Tecridin ortadan kalkması ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması için yürüttüğümüz mücadeleyi daha da büyütmemiz ve artık Önder Apo üzerindeki tecridi ve fiziki esareti sonlandırmamız gerekir. Halkımız ve dostlarımız bu temelde mücadeleyi yükseltmelidir”

- Advertisment -