Ana SayfaHaberlerGündem15 Temmuz öncesi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı: NATO’da görevli eski Tümamiral, yüzünü...

15 Temmuz öncesi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı: NATO’da görevli eski Tümamiral, yüzünü gizleyerek Gülen’in cenazesine katıldı

15 Temmuz darbe girişiminden 3 gün önce paralel yapı suçlamasıyla İzmir’deki Askeri Casusluk Soruşturması’nda hakkında gözaltı kararı çıkarılan ve firari olan eski Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu, iki eski binbaşı ile birlikte yüzlerini maske ve güneş gözlüğü ile gizleyerek Fethullah Gülen’in cenazesine katıldı.

20 Ekim’de ölen Fethullah Gülen için 24 Ekim Perşembe günü New Jersey eyaletindeki Skyland Stadyumu’nda düzenlenen cenaze törenine katılanların bir kısmı, maske ve güneş gözlüğü takarak yüzünü gizledi.

Yüzünü gizlemeye çalışan firari isimlerden bazıları, dolaşıma giren fotoğrafları inceleyen sosyal medya kullanıcıları tarafından deşifre edildi.

Haber Report isimli sosyal medya hesabında paylaşılan bilgiye göre, cenazeye katılanlar arasında firai olan eski Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu, eski Binbaşı Ahmet Kalkan ve eski Binbaşı Engin Büker de vardı.

Cenaze töreninde bulunan eski Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından firari olan en yüksek rütbeli asker. Darbe girişiminden üç gün önce, İzmir’de yürütülen paralel yapı soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Uğurlu, 2015 yılından 15 Temmuz darbe girişimine kadar ABD’nin Virginia Eyaleti’nde bulunan NATO üssünde görev yapmıştı.

Eski Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu
Eski Binbaşı Ahmet Kalkan
Eski Binbaşı Engin Büker

Cenaze töreni görüntülerinde yer alan bir kişinin ise, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz olduğu iddia edildi. Ancak Adil Öksüz olan şahsın, farklı bir cemaat üyesi olduğu öğrenildi.

- Advertisment -