Ana SayfaHaberlerSuruç’un “barış süreci”: Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Şenyaşar ve Yıldız ailelerini barıştırdı: “Allah affedenleri...

Suruç’un “barış süreci”: Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Şenyaşar ve Yıldız ailelerini barıştırdı: “Allah affedenleri sever”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Şenyaşar ve Yıldız’ı ailelerini barıştırdı. Ferit Şenyaşar ile İbrahim Halil Yıldız tokalaştı. Barış toplantısına Sırrı Süreyya Önder, Abdülhamit Gül, Ahmet Türk ve Bekir Bozdağ da katıldı.

Şanlıurfa Suruç’ta 2018 seçimleri öncesi, o seçimde AK Parti’den Şanlıurfa milletvekili seçilen İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışması sırasında çıkan silahlı kavgada Şenyaşar Ailesi’nden 3, Yıldız ailesinden 1 kişi hayatını kaybetti.

Olayla ilgili görülen davanın 18 Ekim’deki son duruşmasında davanın dört tutuklu sanığı da tahliye edilmişti. Saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden Fadıl Şenyaşar ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, Enver Yıldız ve Mekail Şimşek de tahliye edilmişti.

Tahliyelerin ardından geçen Pazar (20 Ekim) AK Partili TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ile DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Suruç’a giderek iki aileyi barıştırmak için görüşmeler yapmıştı.

Ferit Şenyaşar ile İbrahim Halil Yıldız el sıkıştı

Görüşmelerin olumlu sonuç vermesi üzerine bugün Şanlıurfa’da “barış töreni” düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın konuşmasıyla başlayan toplantıda iki aile adına DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ile AK Parti MKYK Üyesi ve geçen dönem Şanlıurfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız el sıkıştı.

Emine Şenyaşar törene katılmadı

Toplantıya Bekir Bozdağ, Sırrı Süreyya Önder, Mardin Büyükşehir Ahmet Türk, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, TBMM Grup İdare Amiri İbrahim Eyyüpoğlu başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi, kanaat önderi ile Şenyaşar ve Yıldız ailelerinin mensupları katıldı.

Emine Şenyaşar sağlık sorunları gerekçesiyle görüşmeye katılmazken, yakın zamanda tahliye olan Fadıl Şenyaşar ile Celal Yıldız, Mikail Şimşek ve Enver Yıldız ev hapsinde oldukları gerekçesi ile katılamadı.

Resim

Cevdet Yılmaz: “İki aile, Hz. İbrahim gibi putları kırıyor”

Yemek öncesi yapılan konuşmada ilk sözü alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şunları söyledi:

“Burada ortak bir sorumlulukla daha büyük acıların önüne geçmek ve aileler arasındaki husumet sona ermesi için çok hayırlı bir iş için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Acılar ne kadar büyük olursa olsun gelecek nesillere miras bırakılmamalıdır. Acılar yaşamış iki aile büyüklük göstererek husumetlerini sonlandırmak için bir araya geldiler.

Bizim medeniyetimiz barış ve kardeşlik medeniyetidir. İki aile bugün Hazreti İbrahim’in yaptığı gibi putları kırıyorlar. Barış yapmak şüphesiz çok önemli, barışmak çok kıymetli ancak en az bunun kadar barışı sürdürmektir. İnanıyorum ki bu barış kalıcı bir barış olacaktır. Bu barış sadece iki ailenin değil toplumun da huzur ve birliği için son derece anlamlıdır. Allah affedenleri sever.”

Ahmet Türk: “Bu barışın ömür boyu sürmesini diliyoruz”

Yılmaz’ın konuşmasının ardından Ferit Şenyaşar ile İbrahim Halil Yıldız’ın el sıkışması sonrası Ahmet Türk de kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“İki ailemize de çok teşekkür ediyoruz. Bu barışın sağlanmasında büyük emeği olan Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Cevdet Yılmaz’a ve Bekir Bozdağ’a teşekkür ediyoruz. Barışa sorumluluk, barışı yapanlara düşüyor, ailelerimiz bu bilinçle hareket etmelidir. Tekrar hayırlı olsun. Bu barışın ömür boyu sürmesini diliyoruz.”

Ardından Bekir Bozdağ da “Öncelikle hayırlı olsun. Elbette barış çok kıymetlidir. Ben eminim ki barışı yapan iki aile bunu yaşatmayı ve gelecek nesillere barışı miras bırakmayı başaracaklardır” diye konuştu.

- Advertisment -