Anasayfa / Haberler / Bahçeli röportaj verdi: “İmralı A noktasıysa, DEM B noktasıdır. Bu iki nokta arasında doğrudan irtibat sağlanmalı”

Bahçeli röportaj verdi: “İmralı A noktasıysa, DEM B noktasıdır. Bu iki nokta arasında doğrudan irtibat sağlanmalı”

Bahçeli, Ekol TV’ye konuştu: İki nokta arasındaki en kısa çizgi bir doğru parçasıdır. İmralı A noktasıysa, DEM B noktasıdır. Bu iki nokta arasında doğrudan irtibat sağlanmalı. DEM Parti’nin Türkiye partisi olma yolunda adım atmasının bekliyoruz.”

 MHP Lideri Devlet Bahçeli devam eden yeni süreç hakkında konuştu.

Ekol TV’ye konuşan Bahçeli, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bahçeli, 1 Ekim’de DEM Partililerin elini sıkmasıyla başlayan ve 22 Ekim’de grup toplantısında yaptığı Öcalan çağrısı ile devam eden sürecin adını “Huzur içinde terörsüz Türkiye” olarak tanımladı.

Devlet Bahçeli, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin ve 85 milyon vatandaşımızın menfaati söz konusu olduğunda siyasi rekabeti bir kenara bırakmamız gerekiyor” sözlerini ardından DEM Partili milletvekillerinin sırasına yöneldiğini ve onlarla tokalaştığını anlattı

Bahçeli “Öcalan çağrısı, siyaseten bir çağrı değil.”

Bahçeli, Türkiye’nin yakın çevresinde yaşananlara dikkat çekerek “toplumu ayrıştıran değil birleştiren politikaların izlenmesi” gerektiğini ifade etti.

Devlet Bahçeli, Öcalan çağrısının siyaseten yapılmış bir çağrı olmadığının belirtti ve bu kapsamda 22 Ekim’den bu yana gerçekleşen 3 grup toplantısının ardından yaptığı çağrıyı yinelediğini ve arkasında durduğunu söyledi.

“İmralı A noktasıysa DEM B noktasıdır.”

Bahçeli, “İki nokta arasındaki en kısa çizgi bir doğru parçasıdır. İmralı A noktasıysa, DEM B noktasıdır. Bu iki nokta arasında doğrudan irtibat sağlanmalı” yorumunu yaptı ve DEM Parti’nin “Türkiye partisi olması yolunda adım atmasının beklendiğini” dile getirdi.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın