6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde 1400 kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş’ın merkezinde yer alan Ebrar Sitesi’nin bulunduğu bölgeye yeni konutlar inşa edildi.
Bölgede 97’si iş yeri, 678’i konut olmak üzere toplam 775 bağımsız bölüm inşa edildi. Yatay mimariye uygun zemin+5 katı geçmeyecek şekilde tamamlanan konutların anahtar teslimleri yapılmaya başlandı.

“Yaşanan acılar unutulmayacak ama yaralarımızı saracağız”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da depremzede Selma Zencir’in “Çok şükür bir yuvam, bir çatım oldu” sözlerini alıntılayarak, sosyal medya hesabından tamamlanan evlerin görüntülerini paylaştı.
Bakan Kurum mesajında, “Ebrar Sitesi’nin yerine yaptığımız yeni, güvenli, konforlu konutlarımızı tamamladık. Yaşanan acılar unutulmayacak ama yaralarımızı saracağız. Tüm emeğimiz, gayretimiz milletimiz için.” ifadesini kullandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlak Planlama Uygulama Müdürü Tacettin Şeker ise ileri mühendislik tekniklerinin bölgede hassasiyetle uygulandığını belirtti.
Zemin etüdü ve hesapları doğrultusunda binanın altında binlerce kazık imalatı yapıldığını vurgulayan Şeker, şunları kaydetti:
“Üst yapıda, yapım yöntemi olarak tünel kalıp sistemi kullanıldı. Zemin güvenli bir hale getirildi. Dolayısıyla depremde yaşadığımız felaket acıların yaşanmaması için kaliteli ve güvenli yapılar yapmış oluyoruz. Daha önce Ebrar Sitesi’nde 8-9 katlı yapılar bulunmaktaydı. Şu anda zemin+5 katlı yapılar bulunmakta. Daha yatay mimari tercih edildi. Daha geniş sosyal alanı olan bir yaşam alanı tercih edildi. Dolayısıyla baktığınız zaman eski Ebrar Sitesi’yle yeni oluşan bu projemiz arasında hem yaşam alanı olarak hem kalite hem güven olarak 180 derece fark var diyebiliriz.”