Anasayfa / Haberler / Mazlum Kobani ile Neçirvan Barzani görüştü

Mazlum Kobani ile Neçirvan Barzani görüştü

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile SDG Genel Komutanı Mazlum Kobani dün (23 Nisan) Erbil’de biraraya geldi. Görüşmede, KDP Başkanı Mesud Barzani’nin temsilcisi Hamid Derbendi ile Rojava Dış İlişkiler Ofisi Eşbaşkanı İlham Ahmed de yer aldı. Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Mazlum Kobani ile Neçirvan Barzani’nin “Suriye Kürtlerinin birliği ve istikrarı” konusunda hemfikir […]

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile SDG Genel Komutanı Mazlum Kobani dün (23 Nisan) Erbil’de biraraya geldi.

Görüşmede, KDP Başkanı Mesud Barzani’nin temsilcisi Hamid Derbendi ile Rojava Dış İlişkiler Ofisi Eşbaşkanı İlham Ahmed de yer aldı.

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Mazlum Kobani ile Neçirvan Barzani’nin “Suriye Kürtlerinin birliği ve istikrarı” konusunda hemfikir olduklarını kaydetti.

Açıklamaya göre, her iki taraf da “Suriye’deki Kürt güçleri ve tarafları arasında birlik ve istikrar ihtiyacını” vurguladı.

Başkanlık, “son gelişmeler ve Suriye’deki durum, DSG’nin ve Suriye Kürtlerinin siyasi taraflarının Suriye hükümetiyle ilişkilerinin” değerlendirildiğini ve “terör tehditleri ve IŞİD’e karşı mücadele” konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını duyurdu.

Abdi ve Barzani, “Kürtlerin ve Suriye’deki tüm bileşenlerin Suriye’nin yönetimine ve idaresine katılmalarının ve herkesin haklarının güvence altına alınmasının önemli olduğunu” belirtti.

Ayrıca “barışın korunması, tehdit ve sorunlara karşı mücadele için Suriye bileşenlerinin ortak çalışmaları ve işbirliği” konusunda hemfikir oldular.

Kürt liderler, “Suriye’deki Kürt güç ve tarafları arasındaki birlik ve istikrarı, Kürtlerin meşru talep ve haklarının elde edilmesi” için bir garanti olarak değerlendirdi.

Öte yandan, Hol Kampı’nın durumu ve Uluslararası Koalisyon’un Suriye’deki rolü de toplantının diğer konularıydı.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın