Ana SayfaHaberlerAbdülhamid’in torunu RTÜK Başkanı ile görüşüp Enver Aysever için inceleme mi başlattırdı?

Abdülhamid’in torunu RTÜK Başkanı ile görüşüp Enver Aysever için inceleme mi başlattırdı?

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, dün II. Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun kendisini ziyaret ettiğini paylaştı. 9 dakika sonra ise Osmanoğlu, Enver Aysever’in “Abdülhamid ödlek” sözleri için “hukuki süreç başlatıldı” tweeti attı. Serbestiyet, bu iki paylaşıma, “Abdülhamid’in torunundan RTÜK Başkanı’na ziyaret: Konu Enver Aysever mi?” haberiyle dikkat çekti. Bugün RTÜK Başkanı, Aysever’in sözleri hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu: “Sultan Abdülhamid-i Sani'ye kullanılan ifadelerle ilgili kamuoyunda oluşan hassasiyet dikkatle takip edilmektedir. İnceleme başlatıldı.”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, KRT’de program yapan Enver Aysever’in II. Abdülhamid’le ilgili sözleri hakkında inceleme başlattıklarını duyurdu.

Şahin, X hesabından, “KRT ekranlarında yayınlanan bir programda, Sultan Abdülhamid-i Sani’ye yönelik kullanılan ifadelerle ilgili kamuoyunda oluşan haklı hassasiyet tarafımızca dikkatle takip edilmektedir. Konuya ilişkin Üst Kurulumuzca inceleme başlatılmış olup, ecdadımıza yapılan hakareti kabul etmemiz mümkün değildir” diye yazdı.

Osmanoğlu’ndan Şahin ziyareti

Serbestiyet, Şahin’in dün (1 Mayıs) II. Abdülhamid’in 4’üncü kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile görüşmesine dikkat çekmişti.

Şahin, dün yaptığı paylaşımda Osmanoğlu’nun kendisini RTÜK binasında ziyaret ettiğini şu mesajla paylaştı:

“Cennet mekân Sultan II. Abdülhamid Han’ın torunu Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nu Üst Kurulumuzda misafir etmekten mutluluk duyduk.”

Osmanoğlu: “Hukuki süreç başlatıldı”

Osmanoğlu da dün, Şahin’den 9 dakika sonra yaptığı paylaşımda Enver Aysever’in II. Abdülhamid’le ilgili sözleri hakkında “hukuki süreç başlatıldığını” duyurmuştu. Osmanoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında Enver Aysever isimli şahsın, Osmanlı Hanedanı Mensuplarına ve Şahsıma yönelik hakaret içerikli sözleri, ahlaki seviyesini ve zihniyet dünyasını bir kez daha açıkça ortaya koymuştur.

Devlet-i Aliyye Ocakları olarak, bu tür saygısız ve tarihi gerçeklerden uzak açıklamaları esefle kınıyor hem ilgili televizyon kanalı hem program hem de söz konusu şahıs hakkında hukuki sürecin başlatıldığını kamuoyuna bildiriyoruz.”

- Advertisment -