Diyarbakır Bağlar’a bağlı Tavşantepe köyünde 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili devam eden adli süreçle ilgili yeni bir video görüntüsü yayımlandı.
Narin’in, “çocuğu öldürmeye iştirak” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan amcası Salim Güran’ın avukatı Onur Akdağ, Tavşantepe Köyü’nü gören Daran-2 Askeri Üssü’ndeki kamera kayıtlarından, ABD’de yaşayan bir yazılımcı tarafından hazırlanan iyileştirilmiş 17 saniyelik bir bölümü X hesabından paylaştı.
Onur Akdağ, görüntüyle ilgili paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Bu görüntülerde Narin’in patikaya çıkışını ve Nevzat tarafından kendisini karşılayışını göreceksiniz. Söz konusu görüntü başlangıç aşamasındaki görüntü olup mahkemeye sunulacak görüntü 8k seviyesinde olacaktır.”
Daran-2 Askeri Üssü’ndeki kamera kayıtları üzerinden iyileştirilme çalışması yapılarak elde edildiği belirtilen video kaydında, Narin olabileceği değerlendirilen bir karaltı ile hemen yanında daha büyük cüsseli, yetişkin bir insan olabileceği değerlendirilen başka bir karaltının yan yana geldiği görülüyor.
Nevzat Bahtiyar’ın evinin yanı
Videodaki karartılar; davanın sanıklarından, Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne çuval içerisinde sakladığı tespit edilen Nevzat Bahtiyar’ın evinin hemen yanında görülüyor.
Narin’in saat 15.11’de Tavşantepe İlkokulu’nun kamera görüntülerinde görülmüştü. Son görüntülerinde Narin’in, ilkokulun önündeki patikadan, ailesiyle birlikte oturduğu eve doğru yöneldiği görülüyordu. Nevzat Bahtiyar’ın evi, Narin’in çıkması gereken patikada, henüz Narin ve ailesinin evine varmadan önce yol üzerinde bulunuy