PKK, “Koçero Urfa” kod adlı PKK Merkez Komite Üyesi Metin Arslan ile “Nureddin Sofi” kod adlı Nureddin Halef Muhammed’in geçmiş yıllarda TSK’nın düzenlediği operasyonlar sonucunda öldürüldüklerini ilk kez duyurdu.
Metin Arslan’ın 4 Kasım 2019’da TSK’nın suikast şeklinde düzenlediği bir hava saldırısında, Nureddin Halef Muhammed’in ise 6 Nisan 2021’deki bir harekât sırasında öldürüldüğü açıklandı.
Erdoğan duyurmuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nureddin Halef Muhammed’in öldürüldüğünü 17 Nisan 2021’de kamuoyuna duyurmuştu.
Erdoğan, şöyle konuşmuştu:
“Milli İstihbarat Başkanlığımızın uzun süredir yürüttüğü çalışmalar neticesinde yerini belirlediği PKK’nın Suriye genel sorumlusu ‘Sofi Nurettin’ kod isimli terörist, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiştir.”
PKK reddetmişti
Ancak PKK, Erdoğan’ın açıklamasından bir gün sonra Nureddin Halef Muhammed’in öldürüldüğünü şu ifadelerle yalanlamıştı:
“Son dönemde güçlerimize ve komuta kadememize dönük yapılan haberlerin gerçekler ile alakası yoktur.”