Suriye’de Cumhurbaşkanı Şara ve SDG Komutanı Abdi ile görüşen ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nin en kıdemli üyelerinden Demokrat Partili senatör Jeanne Shaheen, Şam’daki bir manastırı ziyaret etti. Buradan paylaştığı videoda Shaheen şu ifadeleri kullandı:
“Suriye toplumunun farklı kesimlerinden, din adamlarından, Ezidilerden, Kuzeydoğu’dan Haseke’den gelenlerden Suriye’nin geleceği için beklentilerini dinledik.
Onlardan duyduklarımız cesaret vericiydi. Birleşmiş bir Suriye istiyorlar, bölünme istemiyorlar. Suriye’nin bütün etnik grupları, kültürleri ve dinleri tanımasını istiyorlar.
Biz, Sezar yaptırımlarının kaldırılmasını ve özel temsilci Barrack’ın çabalarının desteklenmesi için burdayız.”
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.