Ana SayfaHaberlerAnkara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi CHP İstanbul İl Kongresi'nin iptali davasını reddetti

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi CHP İstanbul İl Kongresi’nin iptali davasını reddetti

Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP İstanbul İl Kongresi'nin iptali davasını esastan reddetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi: “Şimdi İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kayyum kararını resen kaldırması lazım. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 'yargılamayı yaptım, delilleri topladım ve bu davayı kabul etmeme yönelik bir delil bulamadım' diyor. Esastan verilmiş karar, başka bir mahkemenin tedbir kararını ortadan kaldırır.” Gürsel Tekin: “Çağrı Heyeti olarak görevimizin başındayız. Yalan ve yanlış haberlere itibar etmeyin.”

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul İl Kongresi’nin iptali davasını esastan reddetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, kararla ilgili Halk TV’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin haksız ve usulsüz vermiş olduğu kayyuma ilişkin tedbir kararı kendiliğinden kalkmış oldu. Şimdi İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin resen bu kararı kaldırması lazım. Bu da şu demek; aslında İstanbul İl Kongresi’nde herhangi bir sıkıntı olmadığı, her şeyin usulüne uygun olduğu, her şeyin şeffaf olduğu ve ‘bir şaibe olmadığı’ Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından tespit edildi.

“Tedbir kararı bir geçici önlem. Burada esastan verilmiş bir karar var. Yani ‘yargılamayı yaptım, delilleri topladım ve bu davayı kabul etmeme yönelik bir delil bulamadım’ diyor esastan. Esastan verilmiş bir karar, başka bir yetkisiz mahkemenin hem de vermiş olduğu tedbir kararını kaldırır ortadan. Kendisine geçici heyet diyen kayyumun görevi şu an itibarıyla yok sayılıyor. Olmayacak bir görev halinde şu an.”

Gürsel Tekin: “Görevimizin başındayız”

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyım atanan Gürsel Tekin ise X hesabından şu mesajı paylaştı:

“Biz Çağrı Heyeti olarak görevimizin başındayız. Bazı medya organlarında çıkan yalan ve yanlış haberlere itibar etmeyin. Bizim davamız Cumhuriyet Halk Partisi’nin yoludur. En kısa sürede sorunların üstesinden gelerek görevimizi yol arkadaşlarımıza devredeceğiz.”

Özgür Özel: “Tedbir ortadan kalkmalıdır”

CHP lideri Özgür Özel de DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan’ın kendisine ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla ilgili şunları söyledi:

“Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi karar verdi. Bakın o mahkeme 4 ay önce açıldı. İstanbul’daki bütün başvurular, bütün gerçekten hukukçu olan mahkeme başkanları görevsizlik verdiler İstanbul’da. Bu davalar Ankara’da görülür dediler. Ankara’ya geldi birleşti.

İstanbul İl Kongresi iptal davası 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bütün yargılama süreçlerinden sonra duruşma süreçlerinden sonra bugün kesin karara bağlandı ve esastan reddedildi.

Birinci kural: Aynı konuda iki mahkeme varsa ilk açılanda birleştirilir. Zaten İstanbul’da olması mümkün değil. Ankara’ya yollaması lazım. Bu hukuk yolu tüketildi ve mahkeme kesin karar verdi.

Şimdi olması gereken biz kararı 45. İstanbul Asliye’ye de gönderiyoruz, getiriyoruz, veriyoruz. Tedbir ortadan kalkmalıdır. Çünkü tedbir karara kadar konulan bir tedbirdir. Orada bir mahkeme kararı var.”

- Advertisment -