Gazze Şehri’nin Sabea (Sabra) semtinde dün gece Hamas’a bağlı Ok timleri ile İsrail işbirlikçiliğiyle suçlanan Daghmush aşireti mensupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Bölgeden gelen bilgilere göre, taraflar arasında çıkan silahlı çatışmada 25’ten fazla kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.
Olayları takip eden genç gazeteci Saleh Jaafrawi, çatışmayı görüntülediği sırada açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi.
Çatışmada ayrıca Hamas’ın üst düzey isimlerinden eski sağlık bakanı Basem Naeem’in oğlu da ağır yaralandı. Yaralıların durumunun kritik olduğu bildirildi.
Saleh Jaafrawi kimdir?
1997 doğumlu Saleh Jaafrawi, Gazze’de tanınan bir gazeteci ve sosyal medya içerik üreticisiydi. Çatışma bölgelerinden yaptığı canlı yayınlar ve sahadan aktardığı görüntülerle öne çıkıyordu. Jaafrawi, özellikle Gazze’de süregelen savaşın insani boyutunu dünyaya duyurmaya çalışıyordu. Aynı zamanda gençler arasında popüler bir figür haline gelmişti.
Saleh Jaafrawi, son olarak ateşkes haberini elektriğin olmadığı Gazze’de bağırarak halka duyurduğu video ile viral olmuştu.