Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Rojin, 27 Eylül 2024’te kaybolmuş ve 15 Ekim’de Van Gölü kıyısındaki Mollakasım Mahallesi’nde ölü olarak bulunmuştu.
Sır perdesi aralanmaya çalışılan olayda, Adli Tıp raporu, genç kızın vücudunda kimliği belirsiz iki erkeğe ait DNA bulunduğunu ortaya koymuştu.
Raporun basına yansımasının ardından, Manisa’da yaşayan bir kişinin savcılığa verdiği ifade soruşturmaya yeni bir boyut kazandırdı.
“Kolundan tutup ‘Yürü, gidiyoruz’ dedi”
Olay tarihinde eşiyle birlikte bir etkinlik için Van’da bulunduğunu belirten tanık, Rojin’in kaybolduğu 27 Eylül akşamı misafirhaneye dönerken yolda tanık olduğu diyaloğu savcılıkla paylaştı.
GazeteDetay’ın haberine göre tanık, ifadesinde, Rojin Kabaiş’e benzettiği genç bir kızın yanında, yaklaşık 1.70 boylarında bir erkek gördüğünü belirterek o anları şöyle anlattı:
“Bir erkek, Rojin’e benzettiğim kızın kolundan tuttu. ‘Yürü gidiyoruz’ dedi. Kız da ‘Babamın haberi var mı?’ diye sordu. Erkek şahıs ise ‘Var’ yanıtını verdi.”
Araçta ikinci bir kişi daha olduğunu söyledi
Tanığın ifadesindeki en kritik detay ise DNA raporuyla örtüşen “ikinci şahıs” vurgusu oldu. Tanık, yolun karşısında bekleyen bir araç olduğunu ve aracın içinde genç bir erkeğin daha bulunduğunu belirterek, “Kızla birlikte o araca bindiler. Nereye gittiklerini bilmiyorum” dedi.
“DNA raporunu görünce şüphelendim”
Olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen neden şimdi ifade verdiği sorulan tanık, basında yer alan Adli Tıp raporuna dikkat çekti. Tanık, “Haberlerde Rojin’in üzerinde iki kişinin DNA’sının bulunduğunu okuyunca, o gece gördüğüm iki erkek aklıma geldi ve şüphelenerek ifade verme gereği duydum” açıklamasında bulundu.
Savcılığın, bu yeni ifade doğrultusunda soruşturmayı derinleştirmesi ve tanığın tarif ettiği eşkaller ile araç üzerinde inceleme başlatması bekleniyor.

