Anasayfa / Haberler / Mahkemede avukat hakime saldırdı: “Ne bu kibir?”

Mahkemede avukat hakime saldırdı: “Ne bu kibir?”

İstanbul’da bir avukat, mahkemede hakimle tartıştı ve “Ne bu kibir, mahkemenin kararının istinafta bozulması zoruna mı gitti?" dedikten sonra hakime saldırmaya çalıştı. Avukat gözaltına alındı.

Küçükçekmece başsavcılığının açıklamasına göre mahkemeye meslek ve kimlik bilgilerini açıklamayan bir kişi dosya esasıyla ilgili hakimle tartıştı. Bu kişinin daha sonra İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat P.S olduğu anlaşıldı.

Hakim konuşmanın hukuken uygun olmadığını söyleyince P.S. “Ne bu kibir, mahkemenin kararının istinafta bozulması zoruna mı gitti?” diyerek bağırmaya başladı.

Tartışma büyüyünce dışarı çıkması istenen avukat “Çıkmıyorum, polis mi çağıracaksın?” diyerek yazı işleri müdürünün masasına yumruk attı. 

Başsavcılık açıklamasında polisin müdahalesine rağmen P.S.’nin saldırgan tavırlarının devam ettiği vurguladı ve şöyle devam etti:

“Mahkeme hakimine saldırmaya çalıştığı esnada olay yerinde bulunan kişiler tarafından engellendiği, olayla ilgili mahkeme hakimi, yazı işleri müdürü ve zabıt katibi tarafından tutanak düzenlenmiş olup, mahkeme hakiminin şikayeti üzerine avukat P.S. hakkında üzerine atılı ‘kasten yaralamaya teşebbüs’ suçundan derhal soruşturma başlatılmıştır. 

İlgili hakkında soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilmiştir.”

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın