Anasayfa / Haberler / İstanbul barajları alarm veriyor: Doluluk oranında bir yılda yüzde 41 gerileme

İstanbul barajları alarm veriyor: Doluluk oranında bir yılda yüzde 41 gerileme

İSKİ, İstanbul’da baraj doluluk oranlarını açıkladı. Geçtiğimiz yıl bu günlerde yüzde 78,48 civarında olan baraj doluluk oranı, bu yıl azalan yağışlar nedeniyle yüzde 46 seviyesinde.
2

Baraj doluluk oranları gün gün İSKİ tarafından güncellenmeye devam ediyor. İstanbul’da bu yıl azalan yağışların ardından, yaz ayları öncesinde barajlar kritik seviyelerde seyrediyor. Son günlerde yaşanan yağışlı havanın ardından, vatandaşlar baraj doluluk oranlarını araştırıyor. İSKİ, 17 Mart 2026 tarihli güncel baraj doluluk oranlarını paylaştı.

Geçen yıla göre büyük düşüş

İSKİ tarafından baraj doluluk oranları güncellendi. İstanbul’da geçen yıl bugünün tarihi olan 17 Mart 2025’te yüzde 78,48 seviyelerinde olan baraj doluluk oranları, bu yıl azalan yağışların ardından oldukça düştü.

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı geçen yıl yüzde 78 iken bu yıl yüzde 46’ya kadar geriledi. 

Geçen yıla göre geriledi

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı geçen yıl yüzde 78 iken bu yıl yüzde 46’ya kadar geriledi. 

İstanbul’un su ihtiyacını sağlayan barajların güncel doluluk oranları şu şekilde:

Ömerli barajı: 67,22

Darlık barajı : 60,9

Elmalı barajı : 85,51

Terkos barajı :29,41

Alibey barajı :34,73

Büyükçekmece barajı : 34,54

Sazlıdere barajı : 29,11

Istrancalar: 31,26

Kazandere: 54,47

Pabuçdere: 29,19

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın