HSK’nin internet sitesinde yayımlanan kararnameye göre, adli yargıda 4 bin 608, idari yargıda ise 359 olmak üzere 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerinde değişikliğe gidildi.
Kararnameyle ağır ceza mahkemesi başkanlığına 160, bölge adliye mahkemesi daire başkanlığına 113, bölge adliye mahkemesi üyeliğine 471, bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet savcılığına 80, Yargıtay tetkik hakimliğine 12 ve Yargıtay Cumhuriyet savcılığına 15 atama yapıldı.
Kararname ile ünlülere yönelik “uyuşturucu” soruşturmalarını yürüten Savcı Ebubekir Efe, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına, İmamoğlu “casusluk” iddianamesinde imzası bulunan savcı Yasin Erkal Başsavcıvekilliğine, aynı iddianamede imzası bulunan Savcı Kayhan Çetin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, İmamoğlu’na “casusluk” davasının mahkeme heyeti üyesi Necati Sezer Çümen Gaziosmanpaşa Ağır Ceza Mahkeme Başkanlığı’na, Silivri Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Böke İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına, Güllü soruşturmasını yürüten Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz ise Gaziosmanpaşa Başsavcıvekilliğine atandı.
En büyük değişiklik Ankara Adliyesi’nde
T24‘ün haberine göre, kararnamede en büyük değişimlerden biri Ankara Adliyesi’nde yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yapan 14 isim, yalnızca Cumhuriyet Savcısı olarak farklı yerlere atandı. Yerlerine 10 başsavcı vekili getirildi.
Kartalkaya davası hâkiminin görev yeri değiştirildi
Kartalkaya otel yangını davasına bakan Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı’na atandı.
Bakırköy Başsavcıvekili’nin de görev yeri değişti
Turhan Günay, Güray Öz, Kadri Gürsel, Musa Kart, Hakan Kara, Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör ve Murat Sabuncu’nun “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunma” suçlamasıyla yargılandığı davada, avukat görüşmelerinin kısıtlanmasına itiraz eden, avukat görüşüne KHK gerekçesiyle getirilen kısıtlamayı savunan Mustafa Hakan Uyar, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nden Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.
Ankara’ya yeni başsavcıvekilleri görevlendirildi
Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcıvekili Seyhan Köseoğlu Özbek, Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Gamze Almalı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcıvekili Burak Akguş, Adalet Bakanlığı İç Denetçisi Ekrem Karadere, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şahin ile Ankara Cumhuriyet Savcıları Alper Türközmen, Arif Naci Sucuoğlu, Esra Gül Can ve Nuri Cavcav Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Özgür Kamışlık, Erdoğan Güleç, Şenol Taşkale, Pınar Akdoğan, Mehmet Işık, Tuncay Bozdoğan ve Kasım Tüten Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı, Abdurrahim Alan, Önder Kemal Sekücü, Mahmut Akıncı, Fatih Muşmal ve Mustafa Birgün Şenel ise Ankara Batı Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirildi.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.