Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan: Ne kadar etabınız varsa hepsiyle gelin

Erdoğan: Ne kadar etabınız varsa hepsiyle gelin

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir hafta önce yaşanan darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından peş peşe bombalanan yerlerden biri olan Türkiye Büyük  Millet Meclisi’ni (TBMM) ziyaret etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından törenle karşılanan Erdoğan, daha sonra Kahraman'ın makam odasına geçti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde Meclis'in bombalanan bölümlerinde inceleme yaptı ve Meclis Tören Salonu'nda konuştu.

 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 

"Bu buluşmamızın tamamiyle bir demokratik, hukuk devletini yıkmaya teşebbüsün ardından olmasını istemezdim. Ne yazık ki böyle oldu. Meclisimizin düştüğü bu hali görünce gerçekten büyük bir hüsran yaşadım diyebilirim. Bu teşebbüste bulunanların bu milletin evladı olması mümkün değil. Bunlar sadece askeri kılık-kıyafet içerisinde, buna bürünmüş, çok açık-net teröristlerdir."

 

"Ülkemizde bölücü terör örgütünü biliyorum, DAİŞ’i biliyorum, PYD/YPG’yi biliyorduk, bunları biliyorduk fakat tanımı farklıydı. Bunlar aynı zamanda dini bir gruptu, silahla işi yok, eğitimle uğraşırlardı diıyorlardı. Bunların silahla işi çok daha farklı, milletin parasıyla alınan silahları, uçakları millete kullanacak kadar alçak, hâin, namussuzdurlar."

 

"Bir şeyi bilmiyorlardı…"

 

"Bunların Pensilvanya’daki temsilcisi, yöneticisi oradan sürekli meydan okuyor, kendine göre. Bir taraftan da Türkiye’den kaçıp oradaki çiftliklerinde buluştukları kişilerle, Avrupa’daki çeşitli ülkelerdeki sığıntılarla birlikte burayı izlemeye kalktılar, hamdolsun istedikleri neticeyi alamdılar.

 

Dini bildiklerini zannediyorlardı ama bir şeyi bilmiyorlardı; en büyük hesap sahibinin Allah olduğunu. İşte o hesap tecelli etti.

 

Geldiniz Meclis’i, milletin Meclisi’ni, milletin temsilcilerini, milleti vurmaya kalktınız. Bu kardeşiniz elindeki telefonlarla televizyonlara bağlandığımzda meydanlara milletimi davet ettiğimden itibaren milletim 81 ilde meydanları doldurduysa işte bunların hesabının dışındaki adımdı."

 

"Sakın meydanları bırakmayın"

 

"İkinci bir talimata kadar sakın meydanları boş bırakmayın. Nihai kararı birlikte vereceğiz ama biraz daha sabır.

 

Bu öyle bir virüski metastaz yapmış. Bunun tam manasıyla kazınması, bazen bu bile yetmez, ummadığınız bir yerden üreyebilir ama biz bunu minimize etmek durumundayız ki yolumuza emin bir şekilde devam edip yürüyelim. Bunlar takiyyeyi çok başarılı yapıyor, kendilerini çok iyi gizliyorlar. Bunlar bukalemuna saygısızlık olur."

 

Batı'ya sert mesaj

 

"Parlamentomuzu gezerken gördüğüm hâl ibrettir. Batı gerçekten demokrasiye inanıyorsa, sağdan soldan ikircikli tavırlarla, parantez içi kınamalar yapmasınlar. 

 

Tüm dünyaya bu tablonun videolarını göndereceğiz, saldırların videolarını, fotoğraflarını göndereceğiz. Temennim odur ki bunları görünce halkın oylarıyla başa gelmiş hükümete, cumhurunbaşına kolay kolay çıkıp da diktatör demezler."

 

"Bu yamyamlara aldanmayan personele teşekkür ediyorum"

 

 

"Milletim dünyaya bir örnek çizmiştir, tankların karşısında dimdik durmuş, çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle hepsi şehadete yürümüştür. Esenler’deki hanımefendinin beyi ve evladıyla görüştüm. Söyledikleri tek bir şey vardı; ‘Yolunuz yolumuzdur’… ‘Annemizi kaybettik ama bu yolda mücadeleye devam ediyoruz’.

 

Bunu kaybetmemek durumundayız. Birçok virüsler dolaşıyor. Bakıyorsunuz ikinci, üçüncü etabıyla gelecek… Ne kadar etabınız varsa hepsiyle gelin. Gerekli dersi size zaten milletim verdi. Meydanlar geometrik artıyor. Kararlı bir şekilde devam edecektir. Bu hesabı iyi yapmayanlar bundan sonra iyi düşünmeli. Silahlı Kuvvetlerimizin bu adilere, alçaklara, yamyamlara aldanmayan personeline teşekkür ediyorum."

 

Polis teşkilâtımızın bunlara aldanmayan personeline teşekkür ediyorum. İstihbrarat teşkilâtımızın, bakanlıklarımzıın bunlara aldanmayan personeline teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle çoğu gitti azı kaldı. Çok önemli bir kapı açıldı. Yargının bu süreçte bu kadar yoğun çalışması ve demokratik hukuk devleti içerisinde, anayasanın, yasaların kuralları neyse bunları süratli bir şekilde işleterek karara varması biz,m mutluluğumuzdır. Bu kadar çok kişiyi içeri almak doğru mu diyorlar. Şimdi adalet çalışıyor. Neden? Gecikmiş adalet adalet değildir, bunun hükmü yerine geliyor. Hep bunu bekledik. Güzel bir örnektir bu.

 

Tüm güvenlik güçlerimiz teyakkuz vaziyette tedbirlerini almış, ülkemizde milletin güvenliğini, normalleşme sürecini en ideal şekilde sağlamanın gayreti içindeler."

 

OHAL mesajı

 

"Dün olağanüstü hâl yasası parlamentomuzdan geçti. OHAL yasamıza destek veren milletvekili arkadaşlarımza, siyasi partilere teşekkür ediyorum. Bunu önemsiyorum. Kanun hükmünde kararnamelerle 3 aylık bir süreç var bunun içerisinde, çok çok önemli. Birileri bunu farklı yere çekmenin gayreti içindeler. OHAL yasası çıktı, çıktı da dikkat edin milet evine mi koştu, marketleri boşaltıp evine mi gitti tam aksi millet evlerinden çıkıp meydanlara mı koştu? Burası önemli. Eskiden OHAL ilân edilince vatandaş marketleri, bakkalları boşaltıp evine stok yapardı. Şimdi tam tersi oldu. Çünkü bu yasa alışılmışın dışında. Demokratikleşme sürecimizin hızlandırılmasını teminat altına alma çabasıdır bu. Süratle yasaların çıkartılması, parlamentomuzun şu süreci iyi işletmesi ve bir an önce FETÖ ile diğer terör örgütlerinden devletimizin kurumlarının temizlenmesinin hızlandırılması olayıdır.

 

"Ekonomi çökmez"

 

İstismarı yapılan bir konu daha var, ekonomi çöker mi? Çökmez. İdarede hükümetimiz var. Silahllı Kuvvetler, polisimiz görevinin başında. Anormal olan ne? Hükümet görevini yapacak, valilerin gücü de daha da artacaktır. İllerimizde de ekonomik çalışmalardaki, müteşebbisimizn çalışmalarındaki süreç daha da hızlandırılacaktır. Mâli disiplinden taviz söz konusu değil. Merkez Bankamız açıklamasını yaptı, likidite sıkıntısı olmayacak. Yatırımcılarımıza sesleniyoruz; sakın yatırımlarınızı askıya almayın. Aynı kararlılıkla yolunuza devam edin. Devlet olarak biz de devletin üst yapı-alt yapı çalışmalarına ara vermeyeceğiz."

 

"Faizleri düşürün"

 

"Finans sektörüne de sesleniyorum. Bakın siz de lütfen faizlerinizi düşürün. Bu millete, vatana eğer hizmet verecekseniz düşürün, biraz az kazanın. Yatırımcı, sizin vereceğiniz bu ucuz krediyle bu ülkede çok daha farklı adımları atabilsin."

 

Kaynak: Al Jazeera

 

 

- Advertisment -