AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur merkezli Gür Haber sitesinin YouTube ve Facebook’ta yayımlanan programına katıldı. Korkmaz, Burdur’da zorunlu dijital su sayacına ilişkin yurttaşlardan gelen tepkileri Ankara’da dile getirdiğini ve İçişleri Bakanlığı’nın konuya müdahale ettiğini anlattı.
Korkmaz, bunun ardından Burdur’da Vali Tülay Baydar Bilgihan’ın kendisi hakkında “Ben de hocayı götürürüm” dediğini duyduğunu söyledi.
Bu ve başka bazı konuları görüşmek üzere Vali Bilgihan’ı ziyaret ettiğini belirten Korkmaz, söz konusu ifadeyi doğrudan kendisine sorduğunu anlattı.
Korkmaz’a göre Bilgihan görüşmede, “Evet, böyle bir şey olursa hocayı götürürüm” diyerek aynı ifadeyi tekrarladı.
Korkmaz yaşananları şöyle anlattı:
“‘Seni’ demiyor, aynı ifadeyi, ‘Hocayı götürürüm’ şeklinde tekrarlayınca konuşacak şey bitmiştir. Ben bir yıldır bunun ağırlığıyla yaşıyorum. ‘Götürürüm’ ifadesi ortada duruyor. Ne anlayacağım? Bu siyasi bir ifade midir? Benim can güvenliğimi kim koruyacak? Ben bu tehdidin içini nasıl dolduracağım? Ben bunun için Ankara Valiliği’nden koruma talep ettim, can güvenliğim için.”
Korkmaz, söz konusu dilin “ezbere bir dil olmadığını, bilinçli şekilde inşa edildiğini” savundu. Son olarak 30 Ağustos kutlamalarında Valilikten “tard edildiğini” ileri süren Korkmaz, yaşananların ardından ikamet adresinin bulunduğu Ankara’da Valiliğe koruma talebinde bulunduğunu söyledi.
Dilekçede: “Açık, doğrudan ve ciddi tehdit”
Korkmaz’ın 9 Eylül 2026 tarihinde Ankara Valiliği’ne sunduğu dilekçede de Burdur Valisi Bilgihan’ın sözlerinin tehdit niteliğinde olduğunu savunduğu belirtildi.
Dilekçede Bilgihan’ın Korkmaz’a, “Sen bana savaş açtın, ben de yine söylüyorum, bana bir şey olursa hocayı götürürüm” dediği iddia edildi.
Korkmaz bu sözleri kendisine yönelik “açık, doğrudan ve ciddi bir tehdit” olarak nitelendirdi.
Yakın koruma talep etti
Korkmaz, yaşanan gelişmelerin can güvenliği açısından risk oluşturduğunu belirterek Ankara Valiliği’nden yakın koruma görevlisi tahsis edilmesini istedi.
Başvuruda koruma tedbirinin Korkmaz’ın milletvekilliği görevi kapsamında yürüttüğü siyasi ve kamusal faaliyetler ile il içi ve il dışı seyahatlerinde de uygulanması talep edildi.
Adem Korkmaz kimdir?
1971’de Burdur’un Ağlasun ilçesinde doğan Adem Korkmaz, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunu. Yüksek lisansını Cumhuriyet Üniversitesi’nde, doktorasını İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı.
Süleyman Demirel Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapan Korkmaz, 2013’te profesör oldu. Ağlasun ve Aksu meslek yüksekokullarında müdürlük yaptı. 2015-2023 yılları arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptı.
2023 seçimlerinde AK Parti’den Burdur milletvekili seçilen Korkmaz, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Sözcüsü. Aynı zamanda Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu Başkanı ve Çocuklara Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu üyesi.
Tülay Baydar Bilgihan kimdir?
1978’de Ağrı’nın Tutak ilçesinde doğan Tülay Baydar Bilgihan, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. 2000 yılında kaymakam adayı olarak mülki idare mesleğine başladı.
Yenişarbademli, Köprüköy, Hekimhan, Kale, Babadağ, Armutlu ve Hacılar’da kaymakamlık; Erzincan’da vali yardımcılığı yaptı. Ankara Gölbaşı Kaymakamlığı görevinde bulundu; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, İller İdaresi Genel Müdürlüğü ve Personel Genel Müdürlüğü’nde çeşitli yöneticilik görevleri üstlendi.
Ankara Üniversitesi’nde yönetim bilimleri, İngiltere’de Portsmouth Üniversitesi’nde Avrupa Birliği çalışmaları alanında yüksek lisans yapan Bilgihan, 19 Eylül 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararıyla Burdur Valiliğine atandı ve 25 Eylül 2024’te görevine başladı.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.