Ana SayfaHaberlerGündemİki ilde PKK operasyonu

İki ilde PKK operasyonu

 

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda, ‘PKK'nın sosyal medyada propagandasını yaparak, halkın güvenlik güçleriyle silahlı çatışması için çağrıda bulundukları’ öne sürülen, aralarında HDP Konya İl Eş Başkanı Nurhan E.’nin de bulunduğu 7 kişi gözaltı alındı.

 

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Pazartesi akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Daha önce belirlenen adreslere eşzamanlı baskında HDP Konya İl Eş Başkanı Nurhan E. ile Suat Ü., Abdürrahim Ç., Refik T., Reşat Y., Yener B. ve Hayrettin Y. gözaltına alındı.

 

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 1 tabanca ve içerisinde 8 mermi bulunan 1 şarjör, 1 av tüfeği, 22 fişek, flamalar ve çok sayıda örgütsel doküman ile dijital veri ele geçirildi. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.

 

Giresun’da 11 kişi tutuklandı

 

Giresun Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 26 kişiden 11'i tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, cuma sabahı Giresun’da 10, Batman’da da 1 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

 

Gözaltına alınan 26 kişiden 5’i ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 21'i Pazartesi sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorguları ardından 6 'sı adli kontrol kapsamında olmak üzere 9 kişi daha serbest bırakıldı.

 

Mahkemeye çıkartılan 12 şüpheliden 11'i, “Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, silahlı örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından tutuklanarak Giresun E Tipi Cezaevi'ne konuldu, bir kişi ise adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı.

 

Kaynak: DHA, AA

- Advertisment -