Ana SayfaHaberlerDünyaTelefonda AB zirvesini görüştüler

Telefonda AB zirvesini görüştüler

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in talebiyle gerçekleşen telefon görüşmesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Merkel 7 Mart’ta yapılan Türkiye-AB zirvesinin sonuçlarını değerlendirdi.

 

Başbakanlık kaynaklarına göre iki lider, 18 Mart’ta gerçekleşecek Türkiye-AB zirvesinin hazırlıklarını da ele aldı. Davutoğlu, 18 Mart'ta yapılacak zirveden beklentileri Almanya tarafıyla paylaştı.

 

Başbakan, Türk vatandaşlarına vize serbestisinin yürürlüğe girişi, AB ile müzakereye açılması beklenen yeni fasıllar, yasa dışı göçle mücadele, geri kabul ve yeniden yerleştirme prosedürleriyle ilgili Türkiye'nin hayata geçirilmesini beklediği konuları aktardı.

 

Merkel, başta Almanya olmak üzere AB ülkelerinin Türkiye ile işbirliğinin güçlendirilmesi yönündeki iradesini teyit etti. 18 Mart zirvesi için yapılan hazırlıklarla ilgili de bilgi verdi.

 

Brüksel'deki AB-Türkiye zirvesinde Ankara masaya yeni teklif koymuş, AB liderleri üzerinde saatlerce çalışmıştı. Brüksel'deki uzun mesaiden "prensipte anlaşma" çıkmıştı. Nihai karar 18 Mart'taki zirvede verilecek.

 

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -