Ana SayfaHaberlerGündemSur yürüyüşüne müdahale

Sur yürüyüşüne müdahale

 

Urfakapı, Ofis ve Kayapınar'da grupların toplanmasına polis izin vermedi. Toplanmaya çalışan küçük gruplar gaz ve basınçlı suyla dağıtıldı. Buna rağmen Urfakapı'da toplanan küçük gruplara polis hemen müdahale etti. En az 10 kişi gözaltına alındı.

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, PKK'ya karşı operasyonların ve 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesine yürüyüş çağrısı üzerine kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik güçleri zırhlı araçlarla önlemleri artırırken, içeri girenleri tek tek kimlik kontrolünden geçirdi.

 

Sur ilçesine çıkan tüm yollar polis ekipleri tarafından kapatıldı. Bazı sokak ve caddelerdeki araçlar ise kaldırıldı.

 

Tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale

 

Çağrıya uyup saat 15.30 sıralarında Urfakapı'da toplanıp Sur'a girmek isteyen yaklaşık 200 kişilik grup dağılmaları için yapılan uyarılara uymayınca polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahaleye başladı. Gruptakiler de polise taş ve havai fişekle karşılık verdi. Bir süre devam eden olayların ardından göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

 

Ayrıca merkez Yenişehir ilçesindeki Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binası önünde öğleden sonra toplanan yaklaşık 300 kişi Sur'a yürümek için hazırlık yaparken, polis ekipleri de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin dağılmaları yönündeki uyarısına rağmen yürümeye çalışan gruba saat 16.00'dan itibaren polis basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti.

 

Diyarbakır'ın bazı noktalarında toplanan gruplara da güvenlik güçleri hemen müdahale etti.

 

Kaynak: Al Jazeera, DHA

- Advertisment -