Ana SayfaHaberlerGündemEyüp'te dernek binasına silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

Eyüp’te dernek binasına silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

 

İstanbul’un Eyüp ilçesi Yeşilpınar mahallesinde, Muhtar Cami Sokak üzerinde bulunan Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği lokaline saat 22.00 sıralarında silahlı 3 kişi tarafından ateş açıldı. Olayda ikisi ağır 4 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralanan İsmail Bayram, kaldırıldığı özel hastanede yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

 

Fatih Fırat ve Hüseyin Sözer'in tedavisine ise Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ediliyor. Saldırı sırasında düşerek yaralanan bir kişi de ayakta tedavi edildi.  

 

Saldırının ardından bölgeye polis ekipleri ve zırhlı araçlar sevk edildi. Polis, saldırganların yakalanması için çevrede araştırma başlattı. Operasyona bir polis helikopteri de havadan eşlik etti. 

 

'Önünde polis ekibi bekliyordu'

 

Anadolu Ajansı, derneğe yönelik ‘terör örgütü tehdidi’ nedeniyle olay yerinde tedbir amaçlı sivil polis ekibinin beklediğini ve saldırıya polis ekibince anında karşılık verildiğini bildirdi.

 

Dernek üyesi Yakup Pala, "Bildiğimiz kadarıyla istihbarat varmış. Zaten birkaç günden beri böyle bir şey olacağı için polis bekliyormuş. Keleşlerle saldırmışlar, mahalleli ve dernek olarak üzüntülüyüz" dedi.

 

 

Kaynak: DHA ve AA

- Advertisment -