Ana SayfaHaberlerHABER ANALİZ - İki HDP’li başkan daha yerli ve milli oldu

HABER ANALİZ – İki HDP’li başkan daha yerli ve milli oldu

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı şapkasıyla AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

Toplantının sonunda 4 ilden, 5’i ilçe 3’ü belde belediye başkanı olmak üzere 8 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı. 

AK Parti’ye katılan belediye başkanları ile ilgili haberi Anadolu Ajansı şöyle geçti: 

“Ağrı Eleşkirt Belediye Başkanı – Ramazan Yakut… Ağrı Eleşkirt / Yayladüzü Belde Belediye Başkanı Selami Demirtaş… Ağrı Eleşkirt / Yücekapı Belde Belediye Başkanı  Nurettin Öztürk… Batman Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren… Batman Kozluk / Bekirhan Belde Belediye Başkanı Fırat Karabulut… Erzurum Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşcı… Erzurum Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğide… Trabzon Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu.

“31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra bugüne kadar 15 farklı ilden, 16 ilçe, 15 belde belediye başkanı olmak üzere 31 belediye başkanı AK Parti’ye geçti. Böylelikle AK Partili belediye sayısı toplam 794 oldu.”

Anadolu Ajansı’nın haberinde AK Parti’ye katılan belediye başkanlarının 31 Mart seçimlerinde hangi partilerden kazandıkları bilgisine yer verilmemişti.

AK Parti’ye katılan iki belediye başkanından Batman Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren ve Batman Kozluk / Bekirhan Belde Belediye Başkanı Fırat Karabulut’un bundan üç ay öncesine kadar HDP’li başkanlar olduğunu AA aboneleri öğrenemedi. İki başkan da kayyım kararlarının alındığı Nisan ayında HDP’den istifa etmişlerdi.

Böylece bir yıl önceki 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ve MHP tarafından “terörist” ilan edilen, hatta kendileriyle ittifak kuran, işbirliği yapan diğer partileri de terörist yapan HDP’li iki isim bir yıl sonra AK Parti’ye geçince yerli ve milli oldu.

- Advertisment -