Ana SayfaHaberlerBaşak Demirtaş AİHM Başkanı’nı Diyarbakır’a da davet etti

Başak Demirtaş AİHM Başkanı’nı Diyarbakır’a da davet etti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Robert Spano’ya “Mahkemenizin verdiği kararları uygulatmayan Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkilileriyle görüştünüz. Son olarak Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu ve AKP İl Başkanıyla da bir araya geldiğinizi görüyorum” diye hitap eden Başak Demirtaş “bir de beni dinleyin” diyerek AİHM Başkanı’nı Diyarbakır’a davet etti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Robert Spano’nun Türkiye ziyareti sürüyor. Bu sabah Mardin’e geçen Spano Mardin Artuklu Üniversitesi’nin düzenlediği İnsan Hakları Söyleşileri’ne katıldıktan sonra Mardin Valiliği ve Mardin Barosu’nu ziyaret etti.

Spano, Mardin’de, Türkiye ziyaretinde ona  eşlik eden ve kendisi de Mardinli olan Türkiye’nin AİHM’deki yargıcı Saadet Yüksel ile onun ağabeyi eski AK Parti milletvekili Cüneyt Yüksel’le birlikte, kardeşlerin ebeveyninin adını taşıyan okulu ziyaret etti.    

Ziyarete Mardin AK Parti il başkanı ve partililer de katıldı.

Ziyaret, AK Parti Mardin Kadın Kolları Başkanlığı’nın Twitter hesabından da duyuruldu.

Tweet sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine daha sonra silindi.

Bu ziyarete tepki gösterenlerden biri de eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş oldu.

Demirtaş, Spano’yu Diyarabakır’a davet etti: 

 “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Sayın Robert Spano, mahkemenizin verdiği kararları uygulatmayan Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkilileriyle görüştünüz. Son olarak Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu ve AKP İl Başkanıyla da bir araya geldiğinizi görüyorum. 

“Mardin, Diyarbakır’a komşu. Şayet Diyarbakır’da misafirimiz olursanız başta eşim Selahattin Demirtaş olmak üzere HDP’li siyasetçilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki davalarını size anlatmak isterim. 

“Eminim ki, ziyaretiniz sırasında görüştüğünüz yetkililerden hükümetin pozisyonunu fazlasıyla öğrenme fırsatınız oldu. Durumu bir de bizden dinlemek için, bana sadece bir saat ayırmanız yeterli olacaktır. Sizi Diyarbakır misafirperverliğiyle ağırlamak isterim. Saygılarımla.”

- Advertisment -