Ana SayfaHaberler‘FETÖ’ suçlaması Sözcü’yü de vurdu

‘FETÖ’ suçlaması Sözcü’yü de vurdu

27 Aralık 2019’da karara bağlanan Sözcü gazetesi davasında, gazetenin yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru 3 yıl 6 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırmıştı. Dün yapılan istinaf duruşmasında karar çıktı, mahkeme birinci derece mahkemesinin kararını onadı. Dosya Yargıtay’a gidecek.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, 27 Aralık 2019’da verdiği kararda Sözcü gazetesinin yazarlarından Emin Çölaşan ve Necati Doğru’yu 3 yıl 6 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırmıştı. Toplam dokuz sanığın yargılandığı davada 5 sanık da en az 2 yıl 1 ay hapis cezası almıştı.

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan, gazetenin sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrılmıştı.

Sanıklar, “silahlı terör örgütünü yönetmek”, “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” ve “silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme” suçlamalarıyla yargılanmıştı.

Sanıkların avukatları, 30 Aralık 2019’da mahkûmiyet kararlarının kaldırılması ve beraat kararı verilmesi için İstinaf Mahkemesi’ne itirazda bulunmuştu.

Davayla ilgili istinaf duruşmasına bakan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi, dün (13 Ekim) ilk derece mahkemesinin verdiği kararları onadı.

Dosya Yargıtay’a gönderilecek.

Sözcü gazetesi avukatı Celal Ülgen karardan sonra konuştu ve verilen kararın haksız olduğunu savundu: “Beraat etmesi gereken gazetecilerin ve FETÖ düşmanlığıyla bilinen gazetecilerin FETÖ propagandasından dolayı ceza alması, gazetecilerin lekelenmeme hakkını ihlal etmiştir. Türkiye’de yargı bağımsız değil. Yargıçlar kendilerinin ve çocuklarının geleceklerinden korktukları için topu bir üst mahkemeye atıyorlar.”

- Advertisment -